krokodilhús

Drága a sertéshús, ezért inkább krokodil kerül a vacsoraasztalra

Úgy néz ki, egyre nagyobb a baj.


Oly mértékben megdrágult a sertéshús, hogy helyette inkább krokodilt vásárolnak Thaiföldön. A disznóhús az ázsiai országban kilónként közel kétezer forintnak megfelelő összegbe kerül, a krokodilhús pedig csupán a felébe. A látványos drágulást egyértelműen a sertéspestis-járvány idézte elő, ezért inkább más alternatívát keresnek a disznóhús kiváltására a lakosok – számolt be róla a magyarmezőgazdaság.hu.

A sertéshús árának emelkedése miatt Thaiföldön egyre többen fordulnak alternatívaként a krokodilok felé. A hüllőhús nemcsak olcsóbb és ízletesebb, hanem viszonylag zsírmentes és tele van fehérjével. A krokodilhúst kilónként körülbelül ezer forintért lehet kapni, míg egy kiló sertéshús kétezer forint. Sok krokodilfarm eddig az exportra összpontosított, de mostanában egyre inkább a belföldi piacot szolgálják ki.

– nyilatkozta Wichai Rungtaweechai, a közép-thaiföldi Nakhon Pathom tartományban lévő krokodilfarm tulajdonosa.

123rf

A krokodilokat általában három és fél éves korukban vágják le, amikor 30-40 kilogramm körüli súlyuk van, egy egyed pedig körülbelül tizenkét kilogramm húst ad. Az ínyencek szerint a farok felső része a legnépszerűbb és legfinomabb darab, és sokak úgy vélik az íze leginkább a csirkéhez hasonlítható.

A test más részeiből származó hús is sokféleképpen felhasználható, például grillezett ételekben tésztával, vagy wokban elkészítve

– tette hozzá a farm tulajdonosa.

A figyelmetekbe ajánljuk