A Kollázs Brasserie & Bar teljesen újragondolta a vasárnapi brunch-ot
Kollázs Brasserie & Bar

A Kollázs Brasserie & Bar teljesen újragondolta a vasárnapi brunch-ot

Egy 1895-ös cikk említi elsőként a szót, amely az angol breakfast (reggeli) és lunch (ebéd) kifejezések összevonásából alkottak egy vadászatokra jellemző étkezésforma megnevezésére. A brunch azóta is a lassú, hedonista vasárnapok fénypontja: az étkezés, mely a reggeli és ebéd közé esik, mégis többet nyújt, mint a kettő együtt.


A brunch a 21. században jellemzően 11 és 15 óra közé esik, és a legtöbb szálloda, illetve étterem svédasztalos formában teszi elérhetővé. Ezzel a szokással szakított a Kollázs Brasserie & Bar, a Four Seasons Hotel Budapest francia stílusú étterme: a Kollázs brunch-ot minden vasárnap 12 és 16 óra között tartják, és a vendégek saját ízlésük szerint állíthatják össze a speciális étlapról a háromfogásos menüjüket. A svédasztalos formával szemben ez a megoldás lényegesen fenntarthatóbb, illetve a később érkezők számára is biztosítja az ételek teljes frissességét.

Kollázs Brasserie & Bar

Az előételek között klasszikus reggeli tojásételeket – például Eggs Benedict-variációkat –, olyan nemzetközi szupersztárfogásokat, mint az avokádós pirítós, három különleges croissant-válogatást, illetve tokaji aszúban pácolt libamáj terrint is találunk. A főételek szekciója könnyedebb (például Niçoise saláta sült tonhallal és fürjtojással), illetve kiadósabb fogásokat (Boeuf Bourguignon) is tartalmaz, ahogy a közönségkedvenc bécsi szeletet is, ezen felül hetente megújuló séfajánlatként különleges hús- és halételek. A desszertek sorában szerepel egy hamisíthatatlan Tarte Tatin, aranybarna francia toast és Gresham-gofri is.

„Egy igazán személyes és élvezetes koncepcióban gondolkoztunk, a hagyományos svédasztal helyett egy gondosan összeállított à la carte-élményt kínálunk, amely lehetővé teszi vendégeink számára, hogy saját ízlésük szerint alakítsák az étkezésüket. Mivel egy nagyszerű brunch nem lehet teljes egy ikonikus péksütemény nélkül, megalkottuk saját croissant-unkat – leveles, vajas, és mindenhez tökéletesen illik, a szarvasgombától a lazacig. Már most az egyik kedvencem, és remélem, a vendégeinké is az lesz" – meséli Agustina Sanchez, a Kollázs general managere.

Kollázs Brasserie & Bar

A 23 900 HUF + szervizdíj áron elérhető brunch-menü a három fogás mellett meleg italokat, szénsavas és szénsavmentes ásványvizet, valamint friss gyümölcslé-válogatást is tartalmaz. Kiegészítésként olyan finomságokkal tehetjük fel az i-re a pontot, mint a Fine de Claire osztriga, az Oscietra kaviár vagy a Kreinbacher Prestige Brut pezsgő.

A figyelmetekbe ajánljuk