Fontos rövidfilmes díjat kapott Berlinben Nagy Borbála alkotása
Megnyílt az út az Oscar-nevezés felé Nagy Borbála számára, akinek Pannónia dicsérete című alkotása a rövidfilmek legfontosabb németországi elismerésében részesült.


Az idén online keretek között megrendezett Német Rövidfilmdíjak (Deutscher Kurzfilmpreis) átadóján a rendező filmje 54 nevezés közül került be a 10 és 30 perc közötti játékfilmek kategóriájába, ahol három másik filmmel volt versenyben a díjért. Mivel a nyertesek automatikusan nevezhetővé válnak az Oscar-díjra, a győzelemmel Nagy Borbála alkotása előtt is megnyílt erre a lehetőség – tudjuk meg a Filmhu magyar moziportál beszámolójából.

A Pannónia dicsérete egy gimnáziumban játszódik, ahol egy átlagos tanítási napot a miniszterelnök látogatására való készülődés borít fel. A két főszereplő Rainer-Micsinyei Nóra és Angelus Hanna. A további szerepekben Faragó Zsuzsa, Janklovics Péter, Fazakas Júlia, Réti Iringó, Nyáry Luca, Mandula Lujza, Horváth Márton és Varga Anna láthatók. Nagy Borbála a 27 perces kisjátékfilm forgatókönyvét Bánházi Judit Annával írta közösen, a producer Margarita Amineva volt.

A figyelmetekbe ajánljuk