Megnyílt az út az Oscar-nevezés felé Nagy Borbála számára, akinek Pannónia dicsérete című alkotása a rövidfilmek legfontosabb németországi elismerésében részesült.


Az idén online keretek között megrendezett Német Rövidfilmdíjak (Deutscher Kurzfilmpreis) átadóján a rendező filmje 54 nevezés közül került be a 10 és 30 perc közötti játékfilmek kategóriájába, ahol három másik filmmel volt versenyben a díjért. Mivel a nyertesek automatikusan nevezhetővé válnak az Oscar-díjra, a győzelemmel Nagy Borbála alkotása előtt is megnyílt erre a lehetőség – tudjuk meg a Filmhu magyar moziportál beszámolójából.

A Pannónia dicsérete egy gimnáziumban játszódik, ahol egy átlagos tanítási napot a miniszterelnök látogatására való készülődés borít fel. A két főszereplő Rainer-Micsinyei Nóra és Angelus Hanna. A további szerepekben Faragó Zsuzsa, Janklovics Péter, Fazakas Júlia, Réti Iringó, Nyáry Luca, Mandula Lujza, Horváth Márton és Varga Anna láthatók. Nagy Borbála a 27 perces kisjátékfilm forgatókönyvét Bánházi Judit Annával írta közösen, a producer Margarita Amineva volt.

Friss

Három megszólaló, három történet – ezért szeretjük a Rosaliát (x)

Idén ünnepli 10. születésnapját Budapest kedvenc nyárköszöntő fesztiválja, a Rosalia. Ebből az alkalomból kérdeztünk meg három, a fesztivál életében fontos szereplőt. De vajon, mi a közös a SPAR Magyarország, a Gál Szőlőbirtok és a Varsányi Pincészet Rosaliához fűződő kapcsolatában? A beszélgetésekből kiderül.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

4 fűszer, amik rendkívül egészségek

Rengeteg fűszert gyógyászati tulajdonságaik miatt használtak, mielőtt a gasztronómia meghatározó alappilléreivé váltak volna. A modern tudomány pedig bebizonyította, hogy közülük jó néhány valóban figyelemre méltó egészségügyi előnyökkel jár.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ők voltak a legelsők – 5 nő, aki megváltoztatta társadalmunkat

Napestig lehetne sorolni azokat a női alakokat, akik rendkívüli hatással voltak történelmünkre, társadalmunkra és gazdaságunkra. Alappillérei a feminizmusnak, s példaértékű hősei nők millióinak.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk