Egy fotó az űrről.

A kutatók 7 órán át vizsgálták az eget, mégsem találtak egyetlen UFO-t sem

Csillagászok egy csoportja a Murchison Widefield Array-t, egy több mint 4000 antennából álló, a nyugat-ausztráliai sivatagban elterülő hatalmas hálózatot használt az idegenek felkutatására.


A kutatók hét gyötrelmes órányi adatot gyűjtöttek össze, de a legnagyobb megdöbbenésükre nem találtak semmit.

Amint azt a szakemberek az új tanulmányukban részletezik, a csapat az antennarendszer segítségével adatokat gyűjtött, miközben a Sagittarius A*-ra, a Tejútrendszer magjában található feltételezett szupermasszív fekete lyukra összpontosítva kémlelték a Galaktikus Központot.

A földönkívüliek technosignatúráit keresték 155 megahertzes frekvencián, az előbbi információt azért fontos kiemelni, mert ez volt az első ilyen jellegű kutatás. A CNET szerint a csillagászok általában alacsonyabb frekvenciákra összpontosítanak. Balszerencséjükre a kísérlet során nem találtak idegen életformákra utaló jeleket.

Persze az, hogy nem találtak idegeneket az égboltnak ebben az egy régiójában – akik történetesen egy bizonyos frekvencián kommunikáltak egy adott hétórás szakaszon– , még nem jelent túl sokat.Ettől függetlenül a kutatás során rendkívül hasznos adatokat gyűjtöttek, amit a későbbiekben biztosan fel fognak használni.

Forrás: Futurism

A figyelmetekbe ajánljuk