Az első csirkefalat után már megvan az első kerti törpe is, ami az űrben kötött ki.


Fontos lépést tett az űrversenyben a Rocket Lab vállalata:

föld körüli pályára állítottak egy kerti törpét.

Az akciót a Valve videójáték-fejlesztő céggel közösen hajtották végre. Az ötlet Gabe Newell ,a Valve társalapítójának fejéből pattant ki. Ugyan öncélú műveletnek tűnhet elsőre, amivel csak egy újabb űrszeméttel gyarapodott az emberiség, koránt sem így van:

a 15 centi magas, Chompski nevű törpe nem fog gondot okozni, mivel az Electron szoftver segítségével bármikor visszahívhatják a Földre, aminek során a légkörbe lépve elég majd.

Egyébként a Chompski név ismerős lehet a gamerek körében, hiszen a Valve által készített Half-Life 2: Episode Two elején tűnik fel.

Ezenkívül fontos tudományos haszna is van, mivel a Rocket Lab egy új 3D technológiát tesztel a kis Chompskival, ami segítséget nyújthat a rakéták és űrhajók gyártásában is. Arról nem is beszélve, hogy Gabe Newell azt ígérte, hogy ahány nézőjük lesz az első 24 órában a közvetítés során, annyi új-zélandi dollárt fog adományozni egy helyi gyermekklinikának. Végül ez az összeg 286 ezer dollár lett, nagyjából 61 millió forint.

(cnet)

Related Articles Around the Web

Friss

Ezért lehet fontos a hazai áru fogyasztása

A szezonális áru vásárlása jót tesz a környezetnek, a termelőknek és a pénztárcánknak is.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Egy kutatás szerint ma már leginkább a kultúra befolyásolja az evolúciót

Egy friss tanulmány megállapítja, hogy az emberi fejlődésben gyorsabbak a kultúra okozta változások a genetikai változásoknál.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Renson

A tökéletes nyári pillanatok elengedhetetlen kellékei (x)

Végre megérkezett a nyár, gondtalanul sütkérezhetünk a napon, grillezhetünk a családdal, olvashatunk a szabadban jéghideg limonádét kortyolgatva. A minőségi időtöltéshez pedig elengedhetetlenek a tökéletes szabadtéri felszerelések, amelyek nem csupán funkcionálisak, de szépek is.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk