Film készül Hofi Gézáról

Tóth Barnabás rendezésében készül a Hofi című film.A Nemzeti Filmintézet nemrég tette nyilvánossá az elkövetkező időszakban kiadott támogatások listáját így kiderül az is, hogy a Hofi Gézáról és Komlós Jánosról készülő játékfilmet 2 millió forinttal támogatják.

A forgatókönyvet Petrik András és Horváth Áron írják, a rendező pedig Tóth Barnabás (Susotázs, Akik maradtak, Újratervezés) lesz.

A magyar kabaréműfaj egyedülálló tehetsége, aki önálló produkcióival egyéni stílust teremtett ezzel pedig az ország első számú kedvencévé vált. A hatvanas évek végétől kezdve egészen haláláig töretlen pályafutást tudhatott magáénak. Hofi Géza 2002 április 10-én álmában hunyt el.

A legendás humoristát életre keltő filmről egyelőre több információt nem lehet tudni, de előre láthatólag rengetegen lesznek kíváncsiak az alkotásra.

A Filmintézet támogatja még Mundruczó KornélEvolúció című filmjét, melyet hazai és nemzetközi szereplőgárdával készítenek majd. A forgatás Magyarországon kezdődik március végén, és Németországban folytatódik májusban.

Emellett 4 millió forintból fejlesztik a Für Elise forgatókönyvét, amely a legendás írónő, Szabó Magda életében megjelent utolsó regényének adaptációja. Az önéletrajzi elemekkel tarkított, fikciós alkotáson a Pilátus megfilmesítői, Somogyi György és Szélesi Sándor írók és Dombrovszky Linda rendező dolgoznak. A producer pedig Lajos Tamás.

A figyelmetekbe ajánljuk