Három évtized után kilakoltatják a férfit, aki egyedül élt egy lakatlan szigeten

Illusztráció

Három évtized után kilakoltatják a férfit, aki egyedül élt egy lakatlan szigeten

Valamiért nem tűrték meg; pedig nem sok vizet zavart.


Szinte mindenki vágyott már legalább egyszer arra, hogy egy lakatlan szigeten töltse a mindennapjait az emberektől távol. Általában ez már a dollármilliárdosok szórakozása lett, de még mindig vannak olyan egészen ritka esetek, amikor másoknak is megadatik mindez.

Ilyen a 81 éves Mauro Morandi is, aki egy Olaszországhoz tartozó lakatlan szigeten élte mindennapjait, egészen 1989-től. Morandi lényegében a Budelli nevű sziget „őrzője" volt, aki 32 éven keresztül vigyázott a szigetre, miután akkoriban találkozott a sziget visszavonult gyámjával.

A rózsaszín strandjáról híres Budelli tulajdonosai azonban most azt kérték tőle, hogy költözzön el. A férfi 1989-ben azért döntött a teljes elszigetelődés mellett, mert elege lett a társadalomból és az olasz politikai helyzetből, de úgy tűnik ennek most vége.

„Abban a reményben megyek el, hogy a jövőben is védeni fogják a Budellit, mert én 32 éven át ezt tettem"

– mondta a férfi

Morandit nem először próbálták meg kiköltöztetni: tavaly például a La Maddalena Nemzeti Park elnöke, Fabrizio Fonnesu vádolta meg azzal, hogy illegális átalakításokat hajtott végre a második világháború óta a szigeten álló kunyhóján – ami egyben rádióállomás is volt akkoriban.

Budelli

Wikimedia

Most azonban úgy tűnik, hogy tényleg ennyi volt: hiába írták alá 70 000-en azt a petíciót, amely a maradása mellett állt ki, Morandi saját maga jelentette be, hogy költözik.

(BBC)


A figyelmetekbe ajánljuk