Ezt az ételt kérik a legtöbben elvitelre

A járvány ideje alatt számtalan étterem és kifőzde zárva tart, ez pedig jelentősen megváltoztatta az emberek étkezési szokásait.


A rohanó hétköznapokban csupán elvitelre kérhetünk jó pár ételt, de ezek közül is az emberek első számú kedvence a pizza lett. Világszerte az olasz étel vált a legnépszerűbbé a Google-keresési adatai alapján az online felhasználók körében.

Egy brit, biztosítások összehasonlításával foglalkozó vállalat legújabb kutatásában arra volt kíváncsi, hogy mely elviteles ételek voltak a legnépszerűbbek 2020-ban.

109 ország Google-keresési adatainak elemzése után pedig kiderült, hogy a "pizza takeaway", magyarul "pizza elvitelre" kifejezés volt a legközkedveltebb 44 ország internetezőinek körében. Ezek közül is a legtöbben Olaszországban, Barbadoson, Argentínában, Marokkóban és Indiában kerestek rá – írja a nypost.

A kínai étel lett a második helyezett a keresések alapján, mintegy 29 országban érdeklődtek a távol-keleti konyha iránt, köztük is leginkább az Egyesült Államokban, Mexikóban, Ausztráliában, az Egyesült Királyságban és természetesen Kínában. Ezzel a sushi csak a harmadik helyen végzett, de sokan kérték még elvitelre a fish and chipset és a sült csirkét is. Az indiai, a koreai, a thai gasztronómia ínyencségei, valamint a tapas, a taco, a burrito, a kebab, a maláj ételek és a tésztafélék is igencsak népszerűek voltak.

A figyelmetekbe ajánljuk