Sokan kedvelik, mégsem hinnék, hogy a különböző égetett szeszek és egyéb röviditalok, nem mellesleg az édes bor mellett a Prosseco okozza valójában a legkínzóbb másnapot.


A különleges „habzó bort" manapság előszeretettel választják az ünnepek italának, a pezsgőnél ugyanis sokkal előkelőbb hatást kelt, valamint az íze is kiváló. Ugyanakkor meg kell fizetni az árát – és nem csak anyagilag.

Borszakértők és kutatók szerint az összes alkoholos ital közül talán a Prosseco okozza a legbrutálisabb másnapos rosszullétet. Ennek oka pedig az olasz ital dús szén-dioxid tartalma.

A pezsgőhöz hasonlóan a buborékok Prosseco fogyasztása során is megváltoztatják testünkben az alkohol áramlását, segítve ezzel a könnyebb felszívódást. Nem véletlen a mondás, hogy az „alkohol a fejünkbe száll". A szén-dioxidnak köszönhetően ugyanis aránylag gyorsan zsibbadtnak és részegnek érezhetjük magunkat, ami durva másnapossághoz vezet, erős fejfájással.

A macskajaj azonban megelőzhető, ha nem iszunk éhgyomorra, lassan kortyoljuk az italt, fogyasztunk mellé némi szénsavmentes ásványvizet, valamint utóbbiból lefekvés előtt is megiszunk egy nagy pohár.

via Femcafe.hu

A figyelmetekbe ajánljuk