Sokan kedvelik, mégsem hinnék, hogy a különböző égetett szeszek és egyéb röviditalok, nem mellesleg az édes bor mellett a Prosseco okozza valójában a legkínzóbb másnapot.


A különleges „habzó bort" manapság előszeretettel választják az ünnepek italának, a pezsgőnél ugyanis sokkal előkelőbb hatást kelt, valamint az íze is kiváló. Ugyanakkor meg kell fizetni az árát – és nem csak anyagilag.

Borszakértők és kutatók szerint az összes alkoholos ital közül talán a Prosseco okozza a legbrutálisabb másnapos rosszullétet. Ennek oka pedig az olasz ital dús szén-dioxid tartalma.

A pezsgőhöz hasonlóan a buborékok Prosseco fogyasztása során is megváltoztatják testünkben az alkohol áramlását, segítve ezzel a könnyebb felszívódást. Nem véletlen a mondás, hogy az „alkohol a fejünkbe száll". A szén-dioxidnak köszönhetően ugyanis aránylag gyorsan zsibbadtnak és részegnek érezhetjük magunkat, ami durva másnapossághoz vezet, erős fejfájással.

A macskajaj azonban megelőzhető, ha nem iszunk éhgyomorra, lassan kortyoljuk az italt, fogyasztunk mellé némi szénsavmentes ásványvizet, valamint utóbbiból lefekvés előtt is megiszunk egy nagy pohár.

via Femcafe.hu

Friss

Így működik az agyunk a nappali álmodozás alatt

A pszichológiának vannak válaszai a nappali álmodozásra is.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ezért zsugorodott össze az emberi agy az elmúlt 30 ezer évben

A tudósok szerint az emberi agy zsugorodása testi változásokhoz köthető.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A klíma megfelelő telepítésén nem érdemes spórolni (x)

Egy jó minőségű klíma kiváló választás, ha sok éven át szeretné élvezni a kellemes hőmérsékletet, jó közérzetet otthonában. Ahhoz viszont, hogy a klímája megbízhatóan, hatékonyan és költségtakarékosan működjön, megfelelően kell azt telepíteni.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk