columbo peter falk nyomozó detektív

Közzétette a rajongók szerinti tíz valaha volt legjobb Columbo-epizódot az egyik leghíresebb amerikai fanpage, a Columbophile. A versenyt még tavaly hirdették meg.


A rajongói oldalon minden évben górcső alá veszik az 1971-ben indult, és a mai napig töretlen sikernek örvendő amerikai krimisorozatot, a Columbo-t.

A Los Angeles-i rendőrség Peter Falk alakította gyilkossági ügyosztályának nyomozójáról szóló széria pilot epizódját három évvel az első évad indulása előtt, 1968-ban mutatták be Amerikában, majd 10 évadon keresztül egészen 2003-ig nyomon kísérhették a furfangos detektív kalandjait a nézők. A sorozatot azóta is ismétlik, mondhatni reneszánszát éli.

Bár a Columbophile listája évről évre változik, van egy abszolút győzetese: a sor élén álló epizód évek óta veretlen, így méltán kijelenthetjük, hogy a Columbo-sorozat valaha volt legnépszerűbb része a Vihar egy pohár borban című 91 perces alkotás, amelyet 1973. október 7-én, a harmadik évad második epizódjaként vetíttek le először.

A lista második helyén az első évados Ahogy a könyvben meg van írva végzett, míg a dobogó harmadik fokára a szintén első szériás Kapj el, ha tudsz! került.

Ezzel azonban nincs vége a sornak, hiszen a rajongói oldal szerint a Columbo-epizódok listája a jövőben tovább bővülhet. Egy, a Universal Pictures és a műsor egykori producerei között kialakult pereskedés kimenetele ugyanis a Columbophile szerint úgy is végződhet, hogy a stúdió szabad kezet kap a jogokat illetően, amiből akár reboot is lehet. A fanpage szerint Columbo szerepére Mark Ruffalo lenne a legideálisabb. Az ötletet videóra is vágták a rajongók.

via Promotions.hu

A figyelmetekbe ajánljuk