isztambul

Kiderült, mely európai városokban a legolcsóbb vacsorázni

A Maxima Kitchen Equipment által készített tanulmány az Expatistan és a Numbeo megélhetési költségekre vonatkozó adatai alapján vizsgálta Európa legnépszerűbb városait, hogy felfedezze a legolcsóbb, s ezzel a legdrágább helyeket, legalábbis, ami az étkezést illeti.


Az elemzés alapja egy olcsó étteremben elfogyasztott étel ára, egy középkategóriás étteremben elfogyasztott étel ára, egy ebédidőben elfogyasztott étel ára, egy kocsmai vacsora ára és egy olasz étteremben elfogyasztott háromfogásos étkezés ára volt.

A tanulmány szerint Törökország legnagyobb városában, Isztambulban a legolcsóbb étteremben étkezni, ahol két személynek átlagosan 17,42 euróba, azaz körülbelül 6400 forintba kerül egy vacsora. A török város számos alacsony költségvetésű étkezési élményt kínál, a listák élén a középkategóriás étkezés, az ebédidőben történő étkezés és a kocsmai vacsora áll, így ezzel Isztambul Európa legolcsóbb városa, ahol ehetünk.

Szentpétervár a második legolcsóbb város Európában, ahol a vacsorázás átlagosan 21,60 (7900 forint) euróba kerül két személyre. Az orosz város számos kedvező árú éttermi lehetőséget kínál, azonban egy középkategóriás étteremben való étkezés átlagára 30,10 euró, ami 10,90 euróval több, mint Isztambulban.

Budapest a harmadik legolcsóbb város Európában, ahol két személyre mindössze 22,50 euróba (kb. 8200 forint) kerül az étkezés. De Kijevben, Prágában, Lisszabonban, Moszkvában és Nápolyban is kedvező áron lakmározhatunk.

Ezzel szemben Oslo vezette a listát, mint a legdrágább európai város, ahol a legdrágábban lehet étkezni, 66,48 eurós átlagköltséggel, ami majdnem 400%-kal magasabb, mint az isztambuli átlagköltség

(traveldailymedia)

A figyelmetekbe ajánljuk