esküvő, esküvői smink, menyasszony
Fotó: Tóth-Halmos Judit

Így lesz tökéletes az esküvői sminked – ezekre érdemes figyelni

Szinte minden kislány kivétel nélkül arról álmodozik, hogy egyszer eljön az ő nagy napja és igazi hercegnővé válik, igaz csak pár óráig. Évekig tervezgetik az esküvő napját, elképzelik a tökéletes habos-babos ruhát, gyönyörű frizurát, a legutolsó virágdíszig minden pillanatot.


De mi a helyzet az egyik legfontosabb alappillérrel? Hogy néz ki egy esküvői smink, mik az alapok, szempontok, amiket figyelembe kell venni?

Mint szakember soha nem vállalok esküvőt próbasmink nélkül. Ennek egyszerű okai vannak. A próbán a lányok még nyugodtak, van idő kísérletezni, kipróbálni az árnyalatok közti különbséget. Az esküvő napján még a legnyugodtabb személy is izgul, kapkod, sőt általában időhiány is fellép. A másik ok pedig, hogy így kiderülhet, ha esetleg allergiás reakció lép fel valamilyen összetevővel kapcsolatban.

Fotó: Tóth-Halmos Judit

A termékek tekintetében mindenféleképp tartós alapot kell készíteni, ami nem folyik le a menyasszonytánc alkalmával, és akár egy reggelig tartó buli után is a helyén marad. Nagyon szeretek különböző primereket használni, amik segítenek a tartósság kérdésében. Persze rengeteg egyéni tényező van. Ilyenek a bőr ápoltsága, a bőrtípus, illetve a belső hőtermelés.

Szemhéjra mindenképp vízálló bázist használok, ezeknek hála nem áll egybe a szemhéj púder. A műszempillából az 1-2D verziót ajánlom, persze ezeket is profi műszempilla építők segítségével. Ezt lehetőleg ne az esküvő előtt próbáld ki először, hanem inkább pár héttel előtte, hiszen előfordulhat, hogy nem bírja a szemed a műszempillát. Esküvő előtt inkább már az első töltés valósuljon meg. A ragasztható, egyszer használatos pilla a nagy napra nem a legjobb megoldás. Egyáltalán nem biztos, hogy nem esik le. Én mindig felhívom az ara figyelmét, hogy egy saját rúzst is hozzon magával, mert sajnos annak nem lesz olyan változata, ami kitartana egész éjjel.

Viszont azt se felejtsük el, hogy az esküvő napján ne akarjunk valaki mássá átalakulni. Maradjunk meg saját magunk, a smink szépít, de a saját természetességünk mindig vonzóvá tesz. Ragyogj!

Szerző: Vörös Eduard, sminkmester

A figyelmetekbe ajánljuk