A halak szexuális élete és 9 cool dolog az internetről

Az előző hét is rengeteg izgalmas internetes bejegyzést tartogatott számunkra, melyekből – legjobb szokásunkhoz híven – ismét összeraktunk egy csokrot. Megtudhattuk például, hogy milyen a tengeri élőlények szexuális élete, hogy mit keresett Einstein egy pszichológus ágyán, valamint hogy mivel etetik a kutyákat a Hiltonban.A Mekong-dilemma


Kifejezetten nagy problémát okoznak a Mekongon átívelő új kambodzsai vízerőmű-gátak, a „folyók anyjának” is nevezett Mekong ugyanis életmentő útvonal, amely Kínában, Kambodzsában, Laoszban, Thaiföldön, Mianmarban és Vietnamban akár 60 millió embert is ellát vízzel, élelemmel és energiával. Bár a gátak valóban tiszta energiához juttatják az ázsiai ország lakóit, közben hatalmas károkat okoznak Kambodzsa növény- és állatvilágában – és ehhez még társulnak a éghajlatváltozás okozta problémák is. De vajon mi lesz a megoldás?

A vízalatti orgia

A Csendes-óceán egyik zátonyánál mintegy 17 ezer sügér násztáncát figyelték meg tudósok. Bár elsőre azt gondolhatnánk, hogy az orgia egy meglehetősen extravagáns reprodukciós módszer, az ilyesfajta tengeri szex valójában egyáltalán nem ritka.

1896 színesben

Az alábbi, utólag színezett felvételeken Genovát, London, Lyont és New Yorkot láthatjuk. Az eredeti, fekete-fehér kópiák 1896-ban készültek.

A Föld-gyűrű

NASA/Unsplash

A Föld körüli pályára állított anyagok jelentős része – bolygónk mágneses erejének köszönhetően – végül visszatér a Föld légterébe, és ott elég. Vannak azonban olyan tárgyak, melyek szó szerint Föld körüli pályára állnak, és megkezdik végtelen keringőjüket a bolygó körül. Ez akár olyan rosszra is fordulhat, hogy a Utahi Egyetem professzora, Jake Abbott szerint a Föld hamarosan a Szaturnuszhoz kezdhet majd hasonlítani – vagyis űrszemétből álló gyűrű veheti körbe.

Azok az 1920-as évek

Bár a történelemkönyvek inkább az első világháború veszteségeiből való kilábalásról számolnak be, az 1920-as években valójában megduplázódott az amerikai gazdaság. Az emberek többet vásároltak, de több idejük volt szabadidős tevékenységekre is. Ez volt a végtelennek tűnő jólét korszaka, amely hirtelen megállt, amikor az 1929-es Wall Street-i összeomlás kiváltotta a nagy gazdasági világválságot.

Az ózon gyógyulása

A 80-as években a tudósok felfedezték, hogy a Déli-sark felett ózonlyuk tátong. A jelentős gázréteg, amely a napsugárzás nagy részét eltéríti, sokkal gyorsabban tűnt el, mint azt bárki is gondolta volna. Az előrejelzések szerint az ózonréteg 2050-re akár teljesen összeomolhat, ami növelné a bőrrákosok arányát, károsítaná a termést és tönkretenné a tengeri táplálékláncot. A helyzet több mint ijesztő, de ma már a gyógyulás útjára léptünk.

Einstein és a terapeutája

Az alábbi fotón Einstein és a pszichológusa látható 1948-ban – legalábbis ez a tévhit terjedt el a felvételről, mely távolról elkerüli az igazságot. A Nobel-díjas tudós mellett Cord Meyer látható, az Egyesült Világföderalisták elnöke, CIA ügynök, aki valójában csupán világpolitikáról beszélgetett Einsteinnel.

A csúcstartó „Nap”

Saját fúziós rekordját döntötte meg a KSTAR (Korea Superconducting Tokamak Advanced Research) berendezés, amely egy év elteltével most 30 másodpercig volt képes tartani a 100 millió fokos plazma kavargó örvényét. A dél-koreai eszköz lényegében egy mesterséges Nap, és a célja, hogy tisztább, és szinte korlátlan energiát állítson elő a jövőben, amely átalakíthatja társadalmunk energiaellátását.

35 év Halle Berryvel

Az Oscar-díjas színésznő a Vogue egyik legjobb videójában mesél az elmúlt 35 évről: mesél híres frizurájának eredetéről, és arról, hogy a mai napig imádja ikonikus Macskanő-ruháját.

A Hilton kutyavacsorája

Shutterstock

A Hilton-szállodalánc állatbarát hoteljei igazán remek akciót hirdettek decemberre: szeretettel várnak minden kutyát és gazdit egy különleges háromfogásos vacsorára. A menüket szigorúan állatorvosi takarmányozási szakértőkkel állították össze, a fogások így nemcsak ízletesek, de egészségesek is lesznek. És hogy mit esznek majd a négylábú vendégek? Steaket és pudingot egy kis whiskey-vel kísérve.

A figyelmetekbe ajánljuk