építészeti nivódij
Erő Zoltán, Budapest főépítésze kiemelte, az idei pályázat magas színvonalát. Elmondása szerint a beérkező pályaművek közül azok is kiemelkedő minőséget képviselnek, amelyek nem nyertek díjat.

A Vizafogó Óvoda átalakítása és bővítése nyerte el idén Budapest Építészeti Nívódíját. Dicséretben részesült továbbá a MOME Campus és Kreatív Innovációs Tudáspark fejlesztésének 3. üteme, az Országos Múzeumi Restaurálási és Raktározási Központ, a Ligeti-műteremvilla felújítása és átalakítása, valamint a Havanna Hetivásár.

A Budapest Főváros Önkormányzata által júliusban kiírt, a Budapesti Építész Kamara által lebonyolított pályázatra olyan alkotásokkal lehetett jelentkezni, amelynek használatbavételi engedélye 2017. július 2. és 2020. július 1. között vált jogerőssé, vagy ebben az időszakban adták át.

www.octogon.hu

A díj olyan igényesen megtervezett és létrejött, új vagy megújított épület, építmény, közterület, belső tér tervezője részére adományozható, amely javítja a főváros építészeti arculatát vagy egy városrész használatát, megjelenését, elősegíti az építészeti és környezeti kultúra fejlődését, formálja a városképet és mindezek által ösztönzi a további magas színvonalú, innovatív beruházásokat.

(forrás: kultúra.hu, bpnivodij.hu)

A figyelmetekbe ajánljuk