Enyedi Ildikó is zsűrizik a Berlini Filmfesztiválon

Az összes ítész Arany Medve-díjas rendező.


A 71. Berlinale nemzetközi zsűrijében idén az elmúlt évek Arany Medvét nyert rendezői bíráskodnak, ebből adódóan a bizottság tagjai közt szerepel Enyedi Ildikó is, aki 2017-ben vette át a fődíjat a Testről és lélekről című filmjéért, amelyet később Oscar-díjra is jelöltekírja a film.hu

A 2021-es Berlini Nemzetközi Filmfesztivál más lesz, mint a többi, ugyanis idén két részletben fogják megrendezni Európa egyik legnevesebb filmes eseményét. A szakmai programokat máricus 1-5. között tartják meg online, ezzel szemben a Berlinale Talent június 9. és 20 -ig fog tartani. A szervezők az utóbbinál szeretnék a beválogatott filmeket már élőben, nagyközönség előtt bemutatni.

Enyedi Ildikó 2017-ben nyerte meg a rendezvény rangos díját, az Arany Medvét, a Testről és lélekről című drámájáért.

A film főszereplőjét alakító Borbély Alexandra elnyerte a Legjobb színésznőnek járó Európai Filmdíjat, majd a film nemzetközi forgalmazási jogait megvásárolta a Netflix, később pedig a Legjobb idegennyelvű filmnek járó Oscarra is jelölték.

A zsűri tagjai közt szerepel Mohammad Rasoulof, Nadav Lapid, Adina Pintilie és Gianfranco Rosi. A furcsa élethelyzetre való tekintettel idén nem lesz kinevezett zsűrielnök.

A figyelmetekbe ajánljuk