Thomas, a gőzmozdony
Mattel

Thomas, a gőzmozdony életre kel a mozikban

Ritka, hogy egy sikeres meséből jól sikerül az élőszereplős adaptáció, főleg, ha mozdonyokról szól az animáció. De kíváncsian várjuk.

A Variety cikkéből kiderül, hogy a több generációk gyerekkorát is meghatározó mesesorozatból, a Thomas, a gőzmozdonyból készülőben van az élőszereplős nagyjátékfilm. A filmet Mattel játékgyártó filmes részlege, a Mattel Films a 2Dux stúdió készíti és a Disneynél bevált animációk és élőszereplős elemek fognak keveredni benne. A rendező Marc Forster lesz, aki többek között a Z világháborút és az Én, Pán Pétert is rendezte.

Az animációs sorozat egyébként már 1984 óta okítja és boldogítja a gyerekeket a tévében.1984-től 2008-ig még tárgymozgatásos animációval csinálták, 2010-től viszont számítógépes animációval készül, és már a 24. évadban zakatol.

Thomas viszont eredetileg ma 75 éves, mivel először könyvként jelent meg 1945-ben. Rev. W. Awdry kisfia, Christopher szórakoztatására találta ki a történeteket a beszélő mozdonyokról. Az első történet már 1943-ban elkészült, de a könyve csak 1945-ben jelenhetett meg a háború miatt. Később annyira sikeres lett a könyvsorozat, hogy Christopher folytatta a történetek írását apja halála után, és így jutottunk el az élőszereplős moziig.

Ami ennél is furcsább, hogy nem egyszeri esetről lesz szó: a Mattel játékgyár fel szeretne zárkózni Lego és Hasbro mellé, akik már nagyban benne vannak a filmgyártásban (Transformers, A Lego-kaland). Ennek a versenynek a következtében történhet meg a közeljövőben, hogy a Barbie és a Hot Wheels is felkészülhet egy nagyjátékfilmre.

A figyelmetekbe ajánljuk