pepperoni pizza
Az étterem automatizált gépei szinte a semmiből öt perc alatt kész pizzát ütnek össze.


A Stellar Pizza-t 2019-ben alapította Benson Tsai Brian Langone-nal és James Wahawisannal közösen. Mindhárman a SpaceX-et hagyták ott, hogy elmerüljenek a gasztronómiában. A gépeket és a technológiát az egykori űrmérnökök fejlesztették ki, míg az ízvilágot Ted Cizma, a SpaceX korábbi vezető séfje és a kulináris szolgáltatásokért felelős igazgatója alakította ki, kiegészülve Noel Brohner nemzetközi pizza-tanácsadóval.

A céljuk az volt, hogy minél rövidebb idő alatt minél több pizza készüljön a lehető legjobb minőségben. Az erre kifejlesztett gépek pedig a nyers pizzatésztából és feltétekből 5 perc alatt tökéletes pizzát süt. Megfelelő időzítéssel teljes kapacitáson egyébként 45 másodpercenként is képes egy teljesen új pizzát előállítani.

A cég ugyanakkor egyelőre nem tervez üzletet bérelni Los Angelesben, ezért egyelőre food truckokkal fogják járni a várost. Ugyanakkor nagyratörő terveik vannak a terjeszkedést illetően. Az a cél ugyanis, hogy országszerte elindíthassák szolgáltatásukat. Vagyis a jövőben akár robotpizzázók járhatják az utcákat az egész Egyesült Államokban.

(Forrás: Haszon)

A figyelmetekbe ajánljuk