Elon Musk 15 milliárd dollárt bukott, már nem ő a leggazdagabb a világon

Kénytelen volt átadni az első helyet az Amazon vezérének, Jeff Bezosnak.


Mindkét szupergazdag nagyot bukott hétfőn a tőzsdén, Elon Musk valamivel több mint 15 milliárdot, Jeff Bezos viszont „csak" 3,7-et. Csak hogy pontosan értsük, mekkora különbség van a két összeg között, a bukást követően szinte azonnal helycsere állt be a világ leggazdagabb emberek listáján:

az Amazon vezérének 186 milliárd dolláros vagyona van, a Tesla első embere viszont 183 milliárddal szerénykedik a második pozícióban.

A Tesla nem zárt jó napot hétfőn:,az árfolyam 8,6 százalékos mínuszban zárta a kereskedést, kedden pedig további 6,5 százalékkal romlott az eredmény. A Portfolio.hu megjegyzi, hogy a múlt pénteki záráshoz képest két kereskedési nap alatt 21,3 százalékos esés is volt a papírban. A január végi történelmi csúcsról egyébként már több mint 25 százalékot esett az árfolyam.

A Tesla nem zárt jó napot hétfőn: az árfolyam 8,6 százalékos mínuszban zárta a kereskedést, kedden pedig további 6,5 százalékkal romlott az eredmény. A múlt pénteki záráshoz képest két kereskedési nap alatt 21,3 százalékos esés is volt a papírban, tovább árnyalja a cégóriás helyzetét, hogy a január végi történelmi csúcsról már több mint 25 százalékot esett az árfolyam.

Kedden folytatódott a bitcoin zuhanása, ami gyakorlatilag magával rántotta az egész kriptodeviza piacot. A legnépszerűbb kriptopénzek árfolyama 10-20 százalékos mínuszban állt. A keddi eséssel együtt csaknem 175 milliárd dollárt veszített a piaci kapitalizációjából a bitcoin ahhoz képest, hogy a múlt héten, pénteken először lépte át az 1000 milliárd dollárt a kriptodeviza teljes piaci értéke.

A legkedveltebb kriptovaluták árfolyama 10-20 százalékos mínuszban állt, a keddi eséssel együtt pedig 175 milliárd dollárt, vagyis több mint 52 milliárd forintot veszített a piaci kapitalizációjából a bitcoin ahhoz képest, hogy február közepén a teljes piaci érték lőször átlépte a 1000 milliárd dollárt.

Elon Musk viszont ezzel is veszített, mert korábban jól bevásárolt bitcoinból.

Forrás: Haszon

A figyelmetekbe ajánljuk