Ez a három élelmiszer hamarosan nagyon meg fog drágulni

Ez a három élelmiszer hamarosan nagyon meg fog drágulni

A tejtermékek és a csomagolt élelmiszerek, de például a kenyér és a gyümölcslé is drágább lesz jövőre.


Mélyhűtött élelmiszerek

A munkaerőhiány és így a költségek megemelkedése különösen sújtja a világon mindenhol az áruszállító-fuvarozó és csomagoló szektort. A feldolgozott, mélyhűtött élelmiszereknél ez egy különösen kritikus tényező, így itt sem számíthatunk semmi jóra.

​Zöldségek

Az éves időjárási előrejelzések idén is jósolnak extrém fagyokat a legváratlanabb pillanatokban. Emiatt az olyan fagyra érzékeny zöldségeknek, mint a zeller, a krumpli, visszaeshet a termelésük, ami természetesen drágulást von maga után.

Sajt

Mivel a sajt egy meglehetősen soktényezős termék (állattartás, feldolgozóipar, csomagolóipar és a friss sajtoknál a szállítás is döntő tényező), ezért a legkisebb változásokra is érzékenyen reagál. A korábban említett munkaerőhiány és egyéb körülmények okozta nehézségek okán itt jelentős drágulás várható.

De egyébként a szeszes italok, a sör és a likőrök is drágábbak lesznek, különösen az importáltak. Azonban a felmérés alapján azt is észrevették a szakemberek, hogy a fogyasztók mindezek ellenére hajlandóak többet fizetni bizonyos élelmiszerekért, amelyekkel időt takaríthatnak meg.

(Vince)

A figyelmetekbe ajánljuk