magánsziget
Profimedia-Red Dot

Azonnal költözhető, jól felszerelt magánsziget eladó!

Miért kellene egy darab nyaralót venni valahol, ha rögtön egy egész szigetet is megvehetünk?

Azok, akik télen szakadnának a mindennapoktól, szerencsések, mivel a Bahamákon található Little Pipe Cay nevű magánsziget újra eladó röpke százmillió dollárért, azaz nagyjából 32 milliárd forintért. Nem aprópénz, főleg, hogy a mostani ár 15 millió dollárral (4,9 milliárd forint) többe kerül, mint amennyiért az ingatlan 2018-ban először elkelt.

Profimedia-Red Dot

Hogy mi indokolja a drágulást?

Az, hogy szigettulajdonosnak lenni vonzóbb, mint valaha.

Ezt is a koronavírus okozta: a tavalyi évben sokan hagyták maguk mögött a nagyvárosokat a távolabbi helyszínekért, és úgy tűnik, hogy az érdeklődés nem fog lassul. A szupergazdagok pedig nem vidékre, hanem magánszigetekre költöznek.

Little Pipe Cay más szigetekhez képest földrajzi előnyökkel is rendelkezik, mivel a 350 szigetet magába foglaló Exumas-szigetcsoportban található. Így nincs messze Miamitól, ha esetleg egy hosszú hétvégére átugrana valaki a városba.

Profimedia-Red Dot

A 40 hektáros sziget ráadásul jobban kiépített, mint a piacon lévő többi sziget, amelyek sokszor beépítetlen földdarabok.

Profimedia-Red Dot

Hat épület teljesen berendezett és beköltözhető. A fő rezidencia például 500 négyzetméteres, és egy elsődleges hálószobával, két fürdőszobával és gardróbszobával rendelkezik. A közelben található egy különálló, szórakozóközpont, amely étkezővel, kocsmával, fürdővel és edzőteremmel rendelkezik.

A birtokon négy vendégház található, valamint raktárak és személyzeti szálláshelyek. A sziget jelenlegi infrastruktúrája Michael Dingman befektetőnek és üzletembernek köszönhető, aki korábban az ingatlan tulajdonosa volt.

Profimedia-Red Dot

Persze egy ilyen ingatlan fenntartása nem olcsó. Az üzemeltetési költsége nagyjából 1,5 millió dollár, de arra is van lehetőség pénzt hozzon a házhoz, ha valaki üdülőhelyet csinálna belőle.

(Robb Report)


A figyelmetekbe ajánljuk