Szivárványszínekben játszó csokoládét készítettek svájci kutatók – adalékanyag nélkül. Csak a csoki felületét módosították: láthatatlan mintázatot (nanostruktúrát) hoztak létre rajta, amiről a fény színesen verődik vissza.


Ezt olyan élőlényeken is láthatjuk, mint a páva, kaméleon, lepke, és a neve szerkezeti vagy struktúraszín (structural coloration).

Eleinte kedvtelésből foglalkoztak a zürichi ETH egyetem kutatói a csoki színezésével. Mindhárman külön szakterület képviselői, de egy doktorandusz segítségére is szükség volt a végső megoldáshoz. Ezt szabadalmaztatják, és várhatóan saját vállalkozást alapoznak rá.Friss

LEGO X Adidas – egy „sportcipő", amibe nem szívesen bújnál bele

A sneaker-rajongók egy újabb újdonsággal bővíthetik gyűjteményüket, bár ebben a „cipőben" aligha tudnának kényelmesen útra kelni.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Idén is mindenkit vár Budapesten a Bar Show (x)

A Nyissunk Együtt! egy korlátozott kiadású koktélmagazin, amely a Fine Brands Company, a Moët Hennessy és a Magyar Bártender Szövetség közötti együttműködésből jött létre azzal a céllal, hogy támogassa a koronavírus-világjárvány következtében nehéz helyzetbe került bárokat és étteremeket.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Youtube/Sarah Lee

Világrekordot jelentő összegért kelt el egy pásztorkutya

Egy jó pásztorkutya aranyat ér.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk