Counter Strike kés

Egy digitális kés ellopásáért akár 8 év börtönt is kaphat egy cseh gamer

Különösen rossz időkben próbált meg ellopni egy értékes online tárgyat az elkövető.

Ma már nincs nagy különbség a digitális- és a való világ között: súlyos büntetéssel sújthatnak egy cseh gamert, aki meglopott egy másik játékost a Counter Strike: Global Offensive nevű online játékban. Az elkövető bűne az volt, hogy egy nagyon ritka kést vásárolt volna a játékon belül, de miután a letétet kifizette, és megkapta a tárgyat, a maradék összeget végül nem fizette ki.

A kés eredeti tulajdonosa a plzeni rendőrséghez fordult, mivel csak 190 koronát kapott meg a teljes összeg helyett (a maradék 1210 dollárnak megfelelő cseh korona lett volna). Ráadásul az elkövető jóval súlyosabb büntetésre számíthat: Csehországban a koronavírus-járvány miatt rendkívüli állapot van érvényben, és ennek következtében minden bűntettet szigorúbban bírálnak el a megszokottnál. Ez a mostani helyzetben azt jelenti, hogy a gamer akár

8 év börtönbüntetést is kaphat a digitális kés ellopása miatt.

A Counter Strike-ban számos ritka tárgy és fegyver létezik, amihez rengeteg játékidőt bele kell ölni, hogy megkaparintsák a játékosok. Viszont a különböző online piacokon meg lehet ezeket vásárolni más játékosoktól is. Lényegében a most ellopott digitális lopás és a valóságban elkövetett bűntény között nincs semmilyen különbség.

(Squeekly)


A figyelmetekbe ajánljuk