dubaji világkiállítás
A barcelonai székhelyű External Reference építészeti iroda és az audiovizuális installációkban jártas Onionlab stúdiója bemutatta a 2020-as Dubaji Világkiállításra készített spanyol pavilonjukat. Az installációban egyszerre jelenik meg a tér, a design, a művészet és a technológia, amelyek ötvözése magával ragadó élményt nyújt.

A kiállítás egy 3D-nyomtatott mesterséges erdőből áll, amely képes oxigént termelni és egy olyan fából, amely reagál a közönség fenntartható szokásaira.

Az „intelligencia az életért" mottóval fémjelzett bemutatón a csapatok a fenntarthatóságnak és a kollektív intelligenciának szentelik az interaktív kiállítást. A kiállítás részletesen bemutatja a spanyol kultúra történelmi jelentőségét a világban és kiemeli Spanyolország és az arab kultúra kapcsolatát.

A spanyol pavilon igyekezett egy hagyományos városi tér hangulatát idézni, ahol lényegében minden újrahasznosítható anyagból készült. A kúpok kialakítása elősegíti a légáramlást is, amely szabályozza a nyilvános tér hőmérsékletét, ezzel pedig környezetbarát módon biztosítja a látogatók számára a hűsölést.

A pavilon alsó szintjén pedig egy egyedülálló „intelligens erdő" található, ahol a fák cukorral készült fenntartható bioplasztikus polimerből épültek, amelyet a Pure Tech-technológia mellett egy olyan természetes ásványi vegyülettel kevertek, amely képes megkötni és mineralizálni a bolygónk légkörében lévő fő üvegházhatású gázokat és szennyező anyagokat.

A figyelmetekbe ajánljuk