Kimaxolja az űrturizmus fogalmát a Virgin Galactic

Az angol milliárdos, Richard Branson által alapított cég július 11-én hajtotta végre első utazását, a jegyek pedig az elmúlt időszakban alaposan megdrágultak.


Az eddig ár kétszereséért lehet jegyeket váltani a Virgin Galactic űrutazásaira, amelyek az eredeti időpontokhoz képest később indulnak – számolt be a hírről az MTI.

Az Új-Mexikóból startoló, július 11.-i premieren körülbelül 86 kilométer magasból csodálhatta meg a 6 fős legénység az űrbéli kilátást. Az űrhajó utasai csupán pár percig élvezhették a súlytalanság adta lehetőségeket, majd nem sokkal később visszatértek az űrkikötőbe. Az út nem volt túl hosszú: a túra indulástól érkezésig körülbelül 1 órát vett igénybe.

A napokban komoly áremelkedést jelentett be a vállalat, az eddig 200-250 000 dollárért árult jegyek ára hirtelen 400-450 000-re nőtt, a vásárlás során természetesen előnyt élveznek azok, akik már előzetesen feliratkoztak a várólistára. Amennyiben valaki úgy érzi, élete lehetőségét szalasztotta el azzal, hogy előzetesen nem jelentkezett, nem kell megijednie, mivel a cég illetékesei jelezték, hogy nemsokára újabb várólista nyílik majd meg.

A Virgin Galactic nem ma kezdte el árulni a jegyeket az általuk szervezett űrkalandokra, 2005 és 2014 között több mint 600 űrbelépő talált gazdára, amelyekért 200-250 000 dollárt kellett fizetni. Azt egyébként, hogy áremelés lesz már előzetesen bejelentették, de arra senki nem számított, hogy a dupláját kérik majd el az eddig árnak, gyaníthatóan a sikeres debütálásnak is köze van a dráguláshoz.

A cég korábban azt ígérte, hogy a 2022-es év elején elindulnak az űrtúrák, de a vezérigazgató, Michael Colglazier nemrégiben azt nyilatkozta, hogy végül csak a jövő év harmadik negyedévben szállnak fel az első, turistákat is szállító hajók. Emellett azt is megemlítette, hogy az Új-Mexikóban található űrállomás mellett a világ más tájairól is szeretnének járatokat indítani, egy évben minden bázisról körülbelül 400-at.

A figyelmetekbe ajánljuk