egy férfi a kezében tart egy egydollárost, amivel eltakarja az arcát

Itt egy újabb 40 év alatti férfi, aki bekerült a dollármilliárdosok klubjába

Alig több mint két éve alapította meg szoftverfejlesztő vállalatát Johnny Boufarhat. A Hopin piaci értéke ebben az időszakban elérte a 7,8 milliárd dollárt, így a 27 éves alapító mára a dollármilliárdosok klubját erősíti.A Haszon beszámolója szerint Boufarhat története 2015-ben kezdődött, amikor is az ausztrál származású, de az Egyesült Királyságban élő férfi immunrendszere – egy ritka és hever allergiás reakciót követően – nagyon legyengült. A Hopin-alapítónak ezt követően éveket kellett a házában töltenie, hogy ne kapjon el semmilyen fertőzést. Boufarhat érthetően már nagyon nehezen bírta a bezártságot, így 2019-ben úgy döntött, leprogramoz egy applikációt, mely közelebb viheti az emberekhez.

Meg ebben az évben megszületett a Hopin.

Az alkalmazás tulajdonképpen egy virtuális platform, mely lehetőséget biztosít a felhasználók számára, hogy online közösségi eseményeket hozzanak létre.

A Hopin pár napja 450 millió dolláros – 134,7 milliárd forintos – befektetéshez jutott, piaci értéke pedig meghaladta a 7,8 milliárd dollárt, vagyis a 2,3 ezer milliárd forintot. Boufarhat vagyona a Bloomberg becslései szerint így már 3,2 milliárd dollárra, azaz 958 milliárd forintra tehető. Ezzel pedig belépett azon 40 év alatti fiatal vállalkozók klubjába, akik önerőből érték el a dollármilliárdos szintet.

Boufarhat története azért is különleges, mert autodidakta módon tanult meg programozni, és alig két évre volt szüksége ahhoz, hogy csupán 27 évesen dollármilliárdossá váljon.

A figyelmetekbe ajánljuk