red white and black textile

Ezt a tudósok állítják, miután elkezdtek a neten hamis információk keringeni a két variáns kombinálódásáról.


Szakértők hétfőn azt mondták, hogy a Deltacron nevű, állítólagos hibrid koronavírus mutáció, amelyet állítólag egy ciprusi laboratóriumban fedeztek fel, valószínűleg laboratóriumi szennyeződés eredménye, és nem egy új, aggasztó variáns. Bár lehetséges, hogy a koronavírusok genetikailag kombinálódnak, ez ritka, és az úgynevezett Deltacron felfedezését elemző tudósok szerint ez valószínűtlen.

A ciprusi Deltacron szekvenciák, amelyekről több nagy médium is beszámolt, elég egyértelműen kontaminációnak tűnnek, írta Twitterén Tom Peacock, az Imperial College London fertőző betegségek osztályának virológusa. Jeffrey Barrett, a brit Wellcome Sanger Institute COVID-19 Genomics Initiative vezetője szerint az állítólagos mutációk a genom egy olyan részén helyezkednek el, amely bizonyos szekvenálási eljárások során hibalehetőséget jelent.

Ez szinte biztosan nem a delta és omikron vonal biológiai rekombinánsa.

A tudósok buzgón küzdenek a COVID-19-ről szóló dezinformációk áradata ellen, amelyek nagy része az interneten kering. Nemrég az kezdett el terjengeni, hogy az influenza és a koronavírus közösen egy új mutációt hozott létre. Gyorsan közölték, hogy bár az emberek egyszerre szenvedhetnek influenzában és koronavírusban, a két vírus nem kombinálódhat. Az influenza és a koronavírus egyidejű fertőzésének esetei nem újdonságok.

(Forrás: ScienceAlert)


A figyelmetekbe ajánljuk