Még el sem készült, máris milliárdokat fizettek a Cybertruck lakókocsijáért
Ugyan a 2019-ben bemutatott Tesla Cybertruckját még mindig nem dobták piacra (a jelenlegi állás szerint az első széria gyártása 2021-ről 2022-re csúszott), ez nem akadályozza meg a tervezőket abban, hogy újragondolják az amúgy is futurisztikus jármű kinézetét.

Egy szoftverekkel és mesterséges intelligenciával foglalkozó cég, a Stream It ezt meg is tette, és megálmodta a Cybertruck lakóautós verzióját. Mindezt azért, mert a Lance King, a vállalat vezérigazgatója is rendelt egy példányt az autóból, de később rájött, hogy egyetlen lakókocsi sem csatlakoztatható rá. Így magát a Cybertruck hátsó részét alakíttatta át lakókocsivá.

CyberLandr

A Stream It az újítást CyberLandr névre keresztelte, és lényegében tényleg egy modern miniotthon: lehet benne aludni, főzni, mosni, fürdeni és számítógépezni. Ráadásul minden a legmodernebb technológiával felszerelve. Az autó platójára felszerelt otthon mesterséges intelligenciát és évente frissülő szoftvert is kapott.

A lakókocsi már áprilisban sikert aratott, amikor leleplezték: az első hónapban már ezer vásárló előrendelte, és azóta közel 80 millió dolláros megrendelése lett Lance King cégének – mindezt úgy, hogy a lakókocsi nagyjából ötvenezer dollárba kerül majd.

(Business Insider)


A figyelmetekbe ajánljuk