A tervek szerint most nyáron nyit Portugália boros fellegvárában, Portóban a „World of Wine", vagyis A Bor Világa elnevezésű bormúzeum.

Az ötéves előkészület alatt többek között egy 3000 négyzetméteres, eredetileg csokoládégyárnak otthont adó csarnokot alakítottak át a bor nyolcezer éves történetét bemutató kiállítás otthonává. Az 1692 óta portói borokat készítő Taylor's támogatásával, átszámítva 35 milliárd forintból megvalósuló projekt egyik fő attrakciója az 55 ezer négyzetméteres felújított pincerendszer.

Egyes részeken még javában folynak a munkálatok, így a nyitás szakaszos lesz, az első ütemet július 31-én szeretnék átadni a nagyközönségnek. A World of Wine-nal elsősorban a fiatalabb generációt kívánják megszólítani, és a bor mellett felhívnák a figyelmet Porto kulturális sokszínűségére is. A tárlaton természetesen kiemelt helyet kap a parafadugó is, mint Portugália egyik legfontosabb exportcikke. További különlegesség a borospohár részleg, ahol 9000 éves ivóalkalmatosságok is bemutatásra kerülnek.

A vendégeket a még teljesebb élmény érdekében étterem és borbár is várja, ezeket a komplexum egykori borraktár épületeiben rendezik be, a hozzájuk tartozó teraszról pedig kilátás nyílik majd a városra. A Wine & Spirit Education Trusttal közösen tanfolyamok, gasztrokurzusok is zajlanak majd a falak között.


Friss

LEGO X Adidas – egy „sportcipő", amibe nem szívesen bújnál bele

A sneaker-rajongók egy újabb újdonsággal bővíthetik gyűjteményüket, bár ebben a „cipőben" aligha tudnának kényelmesen útra kelni.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Idén is mindenkit vár Budapesten a Bar Show (x)

A Nyissunk Együtt! egy korlátozott kiadású koktélmagazin, amely a Fine Brands Company, a Moët Hennessy és a Magyar Bártender Szövetség közötti együttműködésből jött létre azzal a céllal, hogy támogassa a koronavírus-világjárvány következtében nehéz helyzetbe került bárokat és étteremeket.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Youtube/Sarah Lee

Világrekordot jelentő összegért kelt el egy pásztorkutya

Egy jó pásztorkutya aranyat ér.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk