wow porto
Fotó: theportugalnews.com

Gigantikus bormúzeum lett a csokigyárból

A tervek szerint most nyáron nyit Portugália boros fellegvárában, Portóban a „World of Wine", vagyis A Bor Világa elnevezésű bormúzeum.

Az ötéves előkészület alatt többek között egy 3000 négyzetméteres, eredetileg csokoládégyárnak otthont adó csarnokot alakítottak át a bor nyolcezer éves történetét bemutató kiállítás otthonává. Az 1692 óta portói borokat készítő Taylor's támogatásával, átszámítva 35 milliárd forintból megvalósuló projekt egyik fő attrakciója az 55 ezer négyzetméteres felújított pincerendszer.

Egyes részeken még javában folynak a munkálatok, így a nyitás szakaszos lesz, az első ütemet július 31-én szeretnék átadni a nagyközönségnek. A World of Wine-nal elsősorban a fiatalabb generációt kívánják megszólítani, és a bor mellett felhívnák a figyelmet Porto kulturális sokszínűségére is. A tárlaton természetesen kiemelt helyet kap a parafadugó is, mint Portugália egyik legfontosabb exportcikke. További különlegesség a borospohár részleg, ahol 9000 éves ivóalkalmatosságok is bemutatásra kerülnek.

A vendégeket a még teljesebb élmény érdekében étterem és borbár is várja, ezeket a komplexum egykori borraktár épületeiben rendezik be, a hozzájuk tartozó teraszról pedig kilátás nyílik majd a városra. A Wine & Spirit Education Trusttal közösen tanfolyamok, gasztrokurzusok is zajlanak majd a falak között.


A figyelmetekbe ajánljuk