cseresznye
Megszokhattuk már, hogy ma már szinte mindenből nyilvántartanak Guinness-rekordot. Így van ez a cseresznyékkel is.

Az Észak-Olaszországban található Piemont régióban egy olasz testvérpárnak sikerült megdönteni az eddigi rekordot, így már ők birtokolják a valaha volt legnehezebb cseresznye címet.

A Giuseppe és Alberto Rosso által termesztett gyümölcs 33 grammal nyerte el a kitüntetést, amely ugyan csekély súlynak tűnhet, de a cseresznye mérete akkora, mint egy sárgabarack.

A testvérek elmondták, hogy a tavalyi évben már több 30 gramm feletti cseresznyéjük volt, és fel is keresték a Guinnesst, de a gyümölcsöket addigra már leszedték, így nem tudták hivatalossá tenni a rekordot.

Alberto Rosso

A 2021-es év egyébként gigászi csatát hozott a cseresznyék között: szintén idén már felállítottak egy rekordot Ferrara településén. Az 26.45 grammot nyomott. Az, hogy mindkét rekord Olaszországban született nem meglepő, hiszen az ország Európa legnagyobb cseresznyetermelője, olvasható az Atlas Obscura oldalán.

A testvérpár földjeit még dédapjuk vásárolta több mint egy évszázaddal ezelőtt, ezért büszkék arra, amit elértek. Szerintük a rekord olyan, mintha megdicsérték volna őket a munkájukban, ami a legnagyobb öröm számukra.

Noha a gazdaságuk csak 15 hektár, a Rosso-testvérek több mint 70 fajta cseresznyét termesztenek, amit évente kétszer metszenek. Annyit elárultak, hogy nem a fa mérete a lényeg, sőt, általában az alacsonyabb fákról kerülnek le a legnagyobb gyümölcsök.


A figyelmetekbe ajánljuk