A Nature Food tudományos folyóiratban jelent meg nemrég egy kutatás, melyben az áll, hogy naponta nagyjából egymillió mikroműanyag kerülhet a csecsemők szervezetébe, ha nem megfelelően készítik el a tápszert az anyukák.


Ugyanis a melegítés és a mikroműanyag kibocsátás között szoros kapcsolat van. Minél melegebb a folyadék, annál nagyobb a mikroműanyag-kibocsátás.

A kutatók szerint arra kell figyelni, hogy a tápszer elkészítésénél ne műanyag melegítőben forraljuk a vizet és ne műanyag edényben készítsük el a tápszert, valamint fontos, hogy legalább 70 Celsius-fokos vizet kell használnunk. Szobahőmérsékletűre lehűtött tápszert jó minőségű műanyag cumisüvegbe kell áttöltenünk.

A kutatók javasolják, hogy ne melegítsék fel a kész tápszert sem műanyag edényben, sem mikrohullámú sütőben és ne rázzák erősen a tápszert a cumisüvegben.

Forrás: Naturefood

Friss

Szingapúrban piacra dobták a laborban tenyésztett húst

A Good Meat márkanévvel ellátott tenyésztett hús megtalálható már az éttermi kínálatban.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
MTI/Balogh Zoltán

Szabó T. Anna: Porbeszéd

Az Alibi - hat hónapra egy félévente megjelenő antológia, melybe neves szerzők adott témában írt verseit, novelláit, gondolatait olvashatjuk. Cikksorozatunkban ezekből a szövegből válogatunk. Ebben a részben Szabó T. Anna egyik versét tolmácsoljuk.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Több mint 50 éves rejtélyre derült fény a kaliforniai aszály miatt

A szárazság miatt egy repülőgépet találtak egy tó fenekén.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk