A Nature Food tudományos folyóiratban jelent meg nemrég egy kutatás, melyben az áll, hogy naponta nagyjából egymillió mikroműanyag kerülhet a csecsemők szervezetébe, ha nem megfelelően készítik el a tápszert az anyukák.


Ugyanis a melegítés és a mikroműanyag kibocsátás között szoros kapcsolat van. Minél melegebb a folyadék, annál nagyobb a mikroműanyag-kibocsátás.

A kutatók szerint arra kell figyelni, hogy a tápszer elkészítésénél ne műanyag melegítőben forraljuk a vizet és ne műanyag edényben készítsük el a tápszert, valamint fontos, hogy legalább 70 Celsius-fokos vizet kell használnunk. Szobahőmérsékletűre lehűtött tápszert jó minőségű műanyag cumisüvegbe kell áttöltenünk.

A kutatók javasolják, hogy ne melegítsék fel a kész tápszert sem műanyag edényben, sem mikrohullámú sütőben és ne rázzák erősen a tápszert a cumisüvegben.

Forrás: Naturefood

Friss

Az ókori Egyiptomból származó balzsamozási útmutatóra bukkantak

Az ókori egyiptomi mumifikálás eddig nem ismert részleteit tárta fel egy 3500 éves orvosi papirusztekercsen azonosított útmutató, amely az eddig felfedezett legrégebbi balzsamozási kézikönyv.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A figyelmetekbe ajánljuk