unicef védőoltás

Az UNICEF munkatársai arra hívják fel a figyelmet, hogy a koronavírus járvány miatt idén sokkal több csecsemő nélkülözheti a legalapvetőbb védőoltásokat világszerte, mert nincs rá elég pénz.


Kong\u00f3 Unicef

unicef.hu

Hatvannyolc országban 80 millió egy éven aluli gyerek oltása került veszélybe miután az UNICEF több mint 30 immunizációs programját kényszerült felfüggeszteni a koronavírus okozta intézkedések és forráshiány miatt. A jelenlegi helyzetben nehezebben és drágábban jutnak el az alapvető védőoltások a gyerekekhez. Az UNICEF együttműködő partnereivel a világ gyerekeinek felét oltatja be, ezek a vakcinák évi 2,5 millió kiskorú életét mentik meg.

Tavaly 14 millió csecsemő maradt oltás nélkül, míg 6 millióan csak az oltások egy részét kapják meg. Idén ennél sokkal rosszabbak a kilátások. Az UNICEF Magyarország idehaza is kampányt indított, hogy így támogassa az életmentő immunizációs munkát.

India Unicef

unicef.hu

Az UNICEF munkatársainak gyakran saját épségüket kockáztatva, mocsáron, hegyeken és folyókon keresztül kell átkelniük, hogy teljesítsék küldetésüket. A vakcinák szállítása speciális körülményeket igényel, ami szintén drágítja a szállítást. Ráadásul az oltóanyagokat szigorúan 2 és 8 Celsius fok között szükséges tárolni.

Az UNICEF Magyarország támogatókat is keres a védőoltás kampányához, amihez bárki csatlakozhat az alábbi linken.

A figyelmetekbe ajánljuk