clint eastwood
A legendás westernsztár és akcióhős Clint Eastwoodnak még Christopher Reeve előtt felajánlották Superman szerepét, de nemet mondott...


Clint Eastwood játszhatta volna a szuperhőst Richard Donner Superman-filmjében. Végül aztán Reeve kapta a szerepet, de messze nem ő volt az első számú választás a karakter megformálására. Jóval azelőtt, hogy a stúdió Reeve-nek ajánlotta volna fel a szerepet, Eastwoodra vetette a szemét, aki már jó ideje Hollywood egyik legnagyobb sztárja volt.

A western trilógiában játszott szerepe, a Névtelen Ember, amely Sergio Leone legjobb filmjei közé tartozik, legendává tette őt a western műfajában. A Jó, a rossz és a csúf című filmben megteremtett keményfiú imidzsének köszönhetően számos további nagyszabású filmben is szerepet kapott, köztük az 1971-es Piszkos Harry című krimiben. Mivel Hollywood egyik legnagyobb neve volt, az 1970-es évek végén Eastwood neve szerepelt a Superman szerepére esélyes A-listás színészek listáján.

Egy interjúban Eastwood elárulta, hogy a Warner Bros. akkori elnöke, Frank Wells megkereste őt Superman szerepével kapcsolatban, amikor a film még a kezdeti stádiumban volt. A színész akkoriban a 40-es évei közepén járhatott. Eastwood kifejtette, hogy a szerep nem neki való, mert inkább olyan karaktereket szeretett játszani, akik jobban a valóság talaján állnak.

Nem tudott azonosulni a köpenyes keresztes lovag szerepével. Ugyanebben az interjúban azonban megjegyezte, hogy az egyik szuperhős, akit szeretett az Namor, a Torpedó volt, de nem egyértelmű, hogy ha lehetőséget kapott volna, azt a szerepet elvállalta volna.

Utólag visszatekintve jó, hogy a Warner Bros. radarján szereplő A-listás színészek közül senki – köztük Clint Eastwood – sem játszotta Clark Kentet a Supermanben. Sokan egyetértenek abban, hogy Christopher Reeve-nek az ismeretlensége segítette a karaktert. Tekintettel arra, hogy a fent említettek annyi más nagy szerephez kötődtek, a közönség számára könnyű volt elfogadni Reeve-t Superman szerepében, és ma már sokak számára ő az ikonikus Acélember.

(Sceenrant)

A figyelmetekbe ajánljuk