
A borivás nem kell, hogy bonyolult tudomány legyen – nincs szükség sommelier-tudásra ahhoz, hogy egy pohár borból a legtöbbet hozzuk ki. A tökéletes ízélményhez elég egyetlen, meglepően egyszerű összetevő: a só.
október 10., 2025 ● Hamu és Gyémánt
Egy csipet só rengeteget dobhat a kedvenc borunk ízén
Hamu és Gyémánt

Bár sokunk élete annyira felgyorsult, hogy csak ritkán fér bele az időnkbe az otthoni főzés, abban azért talán mégis egyetérthetünk, hogy a friss ételeknél nincs jobb. Próbálhatjuk persze a pizzaszeleteket és más maradékokat felmelegíteni, de az igazi fogás mégis az, amit mi magunk csinálunk, és…
május 02., 2025 ● Hamu és Gyémánt
Mindössze 4 összetevőre van szükségünk a tökéletes házi…
Hamu és Gyémánt

Míg a sóbevitel csökkentése régóta alapvető része a magas vérnyomás kezelésének, új kutatások szerint a káliumbevitel növelése hatékonyabb lehet. Ideje tehát banánt, narancsot és brokkolit felhalmozni a konyhánkban.
április 29., 2025 ● Hamu és Gyémánt
A vérnyomáscsökkentés legegyszerűbb módja nem feltétlenül a…
Hamu és Gyémánt

Az Egészségügyi Világszervezet becslései szerint évente közel kétmillió ember veszti életét olyan egészségügyi problémák miatt, amiket a túl sok só fogyasztása okoz. A szervezet szerint ugyan lehetséges csökkenteni a napi nátriumbevitelt, de ahhoz először társadalmi változásokra van szükség.

Hamarosan megérkeznek azok a napok, amikor kevés jobb dolog létezik egy frissítő nassolnivalónál. Képzeljük csak el: kinyitjuk a hűtőnket és elénk tárul egy tál gyümölcsös házi fagylalt, ami megoldja minden problémánkat a tavaszi hőségben. Alábbi cikkünkben megmutatjuk, hogyan készül a tökéletes…
április 27., 2024 ● Hamu és Gyémánt
Tökéletes tavaszi desszert: így készül az eper sorbet!
Hamu és Gyémánt

Bécs népszerű turistacélpont, valamint a világ egyik legélhetőbb települése. Az osztrák főváros azonban ennél is többet jelent: gazdag történelmével, sokszínű kultúrájával egy valódi életérzést testesít meg. Olyan tárgyakból válogattunk, amelyeket Bécs inspirált.
április 18., 2024 ● Hamu és Gyémánt
Bécsi elegancia – 5 tárgy a császárváros szerelmeseinek
Hamu és Gyémánt

Aki életében már egyszer is sütött palacsintát, jól tudja, hogy ez a hazai körökben rendkívül népszerű – legtöbbször édes, de olykor sós – étel könnyedén kifoghat rajtunk. Mert amilyen egyszerűnek tűnik az elkészítése, valójában pont annyira összetett. Legjobb hozzávalója a rutin, de aki ezzel nem…
február 11., 2024 ● Hamu és Gyémánt
4 végzetes hiba, amit ne kövessünk el palacsintasütéskor!
Hamu és Gyémánt

A tea a világ összes szegletében népszerű, illetve mindenkinek megvan a saját szokása, hogyan is fogyasztja. Nemrég azonban egy amerikai kutatás arra mutatott rá, hogy egy elsőre furcsának tűnő hozzávaló bármelyik teatípust és fogyasztási formát feldobja.
január 28., 2024 ● Hamu és Gyémánt
Furcsán hangzik, de ettől a hozzávalótól csak jobb lesz a…
Hamu és Gyémánt

A só és a fűszerek általában elengedhetetlenek a főzés során, emiatt pedig sokszor baleset is történik. A legtapasztaltabb séfekkel is megeshet, hogy túlsóznak vagy túl csípőssé tesznek ételeket. De hogyan orvosolhatjuk mindezt? Egyszerűen!
szeptember 23., 2023 ● Hamu és Gyémánt
Túl csípős lett a vacsora? Pár csepp ebből és megmentheted
Hamu és Gyémánt

Biztosan sokan emlékeznek még a magyar népmesére, amiben a király kérdésére legkisebb leánya azt feleli: úgy szereti apját, ahogy az emberek a sót. A király előszőr felháborodik a válaszon, de később persze ráébred: só nélkül semmi sem az igazi. Hogy ez nem csak az ételekre vonatkozik, azt a…

Egy tál könnyed leves nyáron is jól tud esni. A gyümölcsleveseket leszámítva mindegyik leves esetében elengedhetetlen só a főzés során. Emiatt pedig sokszor baleset is történik: a legtapasztaltabb séfekkel is megeshet, hogy túlsóznak ételeket. De hogyan orvosoljuk?
június 17., 2023 ● Hamu és Gyémánt
Elsóztad a levest? Pár csepp ebből, és megmenekül az étel
Hamu és Gyémánt
