
A lángos a nyár egyik legkedveltebb magyar étele: akár strandon, akár fesztiválon járunk, szinte mindannyian szívesen fogyasztjuk. De vajon hogyan lehet otthon is igazán tökéletes lángost készíteni? A siker kulcsa néhány alapvető szabályban rejlik – és persze a jó minőségű alapanyagokban.
június 12., 2025 ● Hamu és Gyémánt
4 tipp, hogy otthon is tökéletesen sikerüljön a lángos
Hamu és Gyémánt

Kevés olyan étel van, ami annyira összeforrt volna a magyar gasztronómiával, mint a lángos. A forró olajban aranybarnára sült, kívül ropogós, belül puha finomság generációk kedvence; nem véletlen, hogy 2023-ban hivatalosan is hungarikummá választották. Elődjét, a lapótyát azonban már sokkal…
május 12., 2025 ● Hamu és Gyémánt
Már szinte sehol nem lehet kapni ezt a lángosszerű ételt…
Hamu és Gyémánt

A fővárosunkban már két étteremmel jelen lévő Dani García sztárséfet Mautner Zsófi kalauzolta körbe a Fény Utcai Piac termelői között a BiBo Budapest nyitásának alkalmából. A magyar helyi termelők alapanyagai és ízei mély benyomást tettek a Michelin-csillagos séfre, aki legújabb fogását is a piacon…
április 08., 2025 ● Hamu és Gyémánt
Dani García sztárséf étlapjára került a Fény Utcai Piac…
Hamu és Gyémánt

Nem kell ahhoz strandra menni, villámgyorsan elkészül és akár a kádadban is fogyaszthatod, kimaxolva az otthoni strandélményt.

Az ország különböző térségeiben látványos eltérések lehetnek, azonban ha az üdülőövezeteket vesszük figyelembe, csak a legolcsóbb helyeken lesz elég elég ezer forint cappucinóra vagy fagylaltra. De emelkedik a lángos és a taxizás ára is az idei szezonban.

Bár lángost évszaktól függetlenül ehetünk, mégis talán a nyári időszakban fogyasztjuk a leginkább. A balatoni strandolás és a duna-parti séták elmaradhatatlan kelléke, amit otthon is elkészíthetsz.
február 28., 2022 ● Kovács Rebeka
Csempéssz nyári hangulatot a szürke hétköznapokba: készíts…
Kovács Rebeka