
Olykor-olykor mindannyian megkívánunk egy klasszikus gyorséttermi hamburgert – és ezeknél az alkalmaknál el is várjuk, hogy a szendvicsünk rövid időn belül elkészüljön és tényleg meleg legyen. Most egy egykori gyorséttermi menedzser elárulta, hogyan mehetünk biztosra, ha valóban friss ételt akarunk…
július 19., 2025 ● Hamu és Gyémánt
Ezt a trükköt alkalmazva mindig friss hamburgert kapunk a…
Hamu és Gyémánt

Szinte minden ételre igaz, hogy frissen a legfinomabb, de ha nincs időnk vagy energiánk otthon kenyeret sütni, akkor bizony a boltban kell a legjobb portékák után kutatnunk – és ekkor is csak remélni tudjuk, hogy sikerül kifognunk egy friss, ízletes darabot. De honnan tudhatjuk, hogy melyik kenyér…
június 08., 2025 ● Oláh-Bebesi Borbála
A szakértő szerint ez a jel mindig elárulja, hogy friss-e a…
Oláh-Bebesi Borbála

Abban talán mindenki egyetért, hogy a legjobb pizza az, amelyik frissen a kemencéből érkezik. Mégis sokszor fordul elő, hogy a hűtőbe tett maradékot próbáljuk megmenteni. Elővesszük és csak bízunk abban, hogy az újramelegítés legalább egy kicsit hasonló formát eredményez, mint az eredeti. Persze ez…
március 23., 2025 ● Hamu és Gyémánt
Ha így melegítjük, a kihűlt pizza olyan lesz, mintha épp a…
Hamu és Gyémánt

A zöldségek és gyümölcsök esetében természetesen akkor járunk el a legjobban, ha frissen szerezzük be őket, van azonban egy disznóparajféle, amelynek fagyasztott verziója különösen jó hatással lehet a szervezetünkre. Hogy miért? Mert négyszer annyi C-vitamint, vasat és kalciumot tartalmaz, mint a…
február 26., 2024 ● Hamu és Gyémánt
A szervezetünk is megköszöni, ha ebből a zöldségből…
Hamu és Gyémánt

Bár rendkívül egészséges, és még Magyarországon is képes megteremni a naspolya, mégsem túl ismert nálunk, pedig többféleképpen is fogyaszthatnánk.
január 02., 2024 ● Hamu és Gyémánt
Egzotikus, nálunk is megterem, de mégsem esszük, mi az?
Hamu és Gyémánt

Ha ősz, akkor alma. Ilyenkor minden háztartás konyhájában biztosan ott virít pár darab a szezon egyik legnépszerűbb gyümölcséből. Cikkünkben megmutatjuk, hogyan is kell tárolnunk az almát ahhoz, hogy minél tovább friss és zamatos maradjon.
október 08., 2023 ● Hamu és Gyémánt
Így tároljuk az almát, hogy a lehető legtovább friss…
Hamu és Gyémánt

Mindannyian belefutottunk már a kellemetlen meglepetésbe, hogy a frissen vásárolt saláta a hűtőben megposhadt. Van viszont egy egyszerű trükk, amivel megakadályozható a saláta vizesedése.
augusztus 26., 2023 ● Hamu és Gyémánt
Frissen tartanád a salátakeveréket? Ez a titka!
Hamu és Gyémánt

A fagyasztott zöldségek vásárlása kényelmesebb, megfizethetőbb és sokszor ugyanolyan finom, mint a friss.
augusztus 09., 2023 ● Kovács Emese
Nem ajánlott a fagyasztott verziót venni ebből a zöldségből
Kovács Emese

Ha szereted a szénhidrátokat, akkor valószínűleg szereted a kenyeret. Szeletelt, egész, bolti, házi készítésű, fehér, vagy teljes kiörlésű – a lehetőségek tárháza végtelen. De vajon mi a legjobb módja a kenyér tárolásának?
június 23., 2023 ● Kovács Emese
Lehet, hogy rosszul tárolod a kenyeret – mutatjuk, hogyan…
Kovács Emese

Természetesen nem kell alapjáraton ott tartani, csupán a zöldségek frissen tartása érdekében. De mi ez a technika?

A hűvösebb őszi napokon nincs is jobb, mint bekuckózni egy lebilincselő olvasmány és egy forró tea társaságában a kanapéra. Könyvajánlónk következik, ezúttal a kortárs világirodalom női szerzőinek magyarul az elmúlt időszakban megjelent köteteiből.

A tiramisu egy újfajta olasz desszert, ami a nyolcvanas évek közepén lett igazán népszerű. Napjainkban pedig nem csak Olaszországban, hanem a világ különböző országaiban is közkedvelt édességnek számít. Ami nem csoda, hiszen a kávéban áztatott finomságnak kevesen tudnak ellenállni, de mi történik…
február 15., 2022 ● Kovács Rebeka
Igazi nyári, frissítő desszert: epres tiramisu recept
Kovács Rebeka