Charlie Chaplin visszatér a mozikba

Felújított formában mutatják be Charlie Chaplin filmjeit a világ mozijaiban a legendás némafilmes első alkotása, A kölyök megjelenésének 100. évfordulója alkalmából.


Egészen pontosan 1921. január 21-én mutatták be Charlie Chaplin első egész estés fekete-fehér játékfilmjét, A kölyök című alkotást. A mozit teljes egészében Chaplin készítette: ő írta, rendezte, vágta és természetesen ő alakította a főszerepet. Partnere, az akkor 6 éves Jackie Coogan az egyik legelismertebb gyerekszínész volt az Egyesült Államokban.

Az mk2 francia filmgyártó cég és a Piece of Magic nemzetközi forgalmazó bejelentették, hogy az ikonikus Chaplin-filmeket teljesek felújítják, amiket aztán világszerte a mozikban láthat majd a filmrajongó közönség.

Ősszel Franciaországban mutatják be A kölyök 4K-s felújított változatát, ezen kívül még felújítást kap az Aranyláz, a Modern idők, a Nagyvárosi fények, A diktátor és A cirkusz is.

Az legendás alkotásokat a világ 50 országának mozijaiban vetítik majd le, ráadásul minden alkotása vadonatúj, modern moziplakátot és előzetest kap majd.

„A kölyök 1921-ben megalapozta Chaplin hírnevét és bemutatta különleges tehetségét a filmművészet terén.Úgy illik, hogy idén a Piece of Magic céggel partnerségben világszerte visszavigyük Chaplint a mozikba és tovább őrizzük munkája örökségét, ünnepeljük modernitását és érzelmeit, melyek a mai napig velünk élnek"

– nyilatkozta Nathanael Karmitz, az mk2 vezérigazgatója.

(bworldonline.com)

A figyelmetekbe ajánljuk