Kedd reggel Charles Dickens gondolatait tolmácsoljuk, aki arra emlékeztet minket, hogy az új napnak mindig örülnünk kell.

Éjjeli óraütés

A nap idézete Charles Dickenstől

Hamu és Gyémánt

Karácsonyi ének

2009-ben mutatták be Charles Dickens azonos című regénye alapján a Karácsonyi ének című 3D-s animációs filmet, melyet Robert Zemeckis, írt és rendezett, zenéjét pedig Alan Silvestri. szerezte. A főbb szereplőknek olyan sztárok kölcsönözték hangjukat, mint Jim Carrey, Gary Oldman vagy Colin Firth.


Friss

4 fűszer, amik rendkívül egészségek

Rengeteg fűszert gyógyászati tulajdonságaik miatt használtak, mielőtt a gasztronómia meghatározó alappilléreivé váltak volna. A modern tudomány pedig bebizonyította, hogy közülük jó néhány valóban figyelemre méltó egészségügyi előnyökkel jár.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Wikimedia

Európa egyik leggyakoribb lepkefaja képes akár 14 ezer kilométert is megtenni

A bogáncslepke akár 12-14 ezer kilométert is megtesz Afrika és Európa között kedvező időjárási körülmények esetén. Ez pedig a leghosszabb vándorlási útvonal, amelyet egy rovar megtesz.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

4 + 1 film, ami bizonyítja, hogy Meryl Streep bármilyen akcentussal képes játszani

Talán nem túlzást azt állítani, hogy Meryll Streep generációjának legnagyobb színésznője, ezt pedig tökéletesen alátámasztja az a tény is, hogy a többszörösen Oscar-díjas művész szinte bármilyen akcentussal képes eljátszani szerepeit. A kételkedőknek mutatunk is gyorsan 4 + 1 példát.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk