robotcsapos
Youtube/Miami Herald

Rossz humor, gyors kiszolgálás: Cecilia, a világ első interaktív robotcsaposa

Imádják a vendégek.

Új pultossal bővült a Florida International University Bacardi Center of Excellence: legújabb vendéglátóipari szakértője egy robotpultos. És minden jel arra utal, hogy kifejezetten jól végzi a munkáját.

A körülbelül két méter magas konzol, amelyen egy képernyőn megjelenő hölgy áll, lényegében egy koktélokat adagoló robot. A vendégek szerint azonban „úgy tölt, mint egy angyal".

Cecilia névre hallgató robot gyors is. Óránként 120 koktélt tud készíteni, miközben kifejezetten rossz vicceket mesél.

Amikor a The Spoon egyik újságírója egy „édes" koktélt kért tőle, Cecilia közbevágott:

Nem lesz olyan édes, mint a Bitcoin vásárlása 2011-ben, de egy koktélhoz elég lesz.

A robotot eredetileg két évvel ezelőtt hozta létre Nir Cohen Paraira és Elad Kobi, a GKI izraeli vendéglátóipari technológiai csoport munkatársai, mint egyszeri projektet.

Be is mutatták az idei Szórakoztató Elektronikai Kiállításon (CES), ahol a beszámolók szerint nagy sikert is aratott. Cecilia 40 nyelven beszél, és készpénzmentes fizetést is elfogad.

Mivel Cecilia a vendégek körében igen népszerű, a bártulajdonosok számára adatokat is tud szolgáltatni arról, hogy melyik italok a legnépszerűbbek, és mikor van a legnagyobb forgalom a bárban.

Azonban csak 12 folyadéktartállyal rendelkezik, ami azt jelenti, hogy az emberi pultosoknak sokszor előre kikevert italokkal kell kisegíteniük.

Ugyan italokat készítő robot már létezik, de a készítők szerint Cecilia különlegessége a már említett rossz humora, amelynek nem lehet ellenállni.

(Futurism)


A figyelmetekbe ajánljuk