Free britney

A korábban gyámság alá került énekes a saját függetlenségéért küzd.


Britney Spears 2007-es összeomlása óta az apja, James Spears volt az énekes hivatalos gyámja, ami azt jelenti, hogy 38 éves kora ellenére minden fontos döntéshez szüksége volt az apja jóváhagyására. Jamesnek ezért a munkáért évi 130 ezer dollárt, azaz csaknem 40 millió forintot folyósítottak a lánya vagyonából.

2019-ben azonban Britney apja megbetegedett, így a feladatot ideiglenesen Jodi Montgomery, egy független hivatásos gyám vette át. Annak ellenére, hogy Britney 2007-ben önkéntesen került apja gyámsága alá, nemrég jogi kérvényt nyújtott be, hogy véglegesen függetlenné váljon tőle.

James Spears mindig is próbálta kizárni a nyilvánosságot az énekesnő ügyeiből, köztük az egészségügyi információiról. A sztár ügyvédje, Samuel Ingham viszont nemrég azt nyilatkozta, hogy az énekesnek elege van abból, hogy a függetlenedésért vívott harcát családi titokként kezelik.

Természetesen a rajongók sem nézik jó szemmel, hogy Britney nem élhet az apjától független életet, ezért tüntetéseket és adománygyűjtéseket rendeztek az énekesnek.

„Most, hogy minden erejével próbál visszanyerni valamicske személyes autonómiát, Britneynek nagyon sokat jelent, hogy a rajongói kiállnak mellette"

– nyilatkoza Ingham.


britney spears

Egy 2019-es fotó Britney Spearsről

Getty Images

Az ügyvéd szembement az apa azon állításaival is, hogy a #FreeBritney mozgalmat 'konteósok' vezetik.

„Ez közel sem vicc, ahogy James fogalmazott nem egyszer, nem kétszer a médiának, hanem egy teljesen érthető, sőt kiszámítható következménye annak, hogy James erőszakosan próbálta távol tartani a nyilvánosságot Britney ügyeitől."

Ingham szerint voltak ennek a stratégiának előnyei, amikor Britney próbálta újraindítani a karrierjét, de már nem ez a helyzet. Az énekesnő 2019-ben határozatlan időre visszavonult a zeneiparból. Az apja szerint azzal védi legjobban a lánya érdekeit, ha semmilyen információt nem oszt meg a nyilvánossággal, a sztár azonban hevesen ellenzi ezt.

Egyébként érdemes egy pillantást venni Britney Instagram-oldalára. Már-már ijesztően sok hasonló beállítású és hátterű képet töltött fel magáról.

A következő bírósági tárgyalást az ügyben októberben tartják.

(The Guardian)

A figyelmetekbe ajánljuk