Sauvignon blanc és grillezett lazac – ha igazán könnyű vacsorára vágynál!

Jó minőségű bort fogyasztani nem csak presztízs, hanem öröm is. A bor napi – természetesen mértékletes – fogyasztásának ráadásul pozitív élettani hatásai is vannak; ez élményt pedig tovább fokozhatjuk az adott borhoz tökéletesen illő ételekkel. Cikksorozatunkban arra szántuk el magunkat, hogy a gondosan válogatott borokhoz izgalmas fogásokat ajánljunk – tesszük mindezt a VinCE KLUB kiváló minőségű tételeivel. Ez itt a Borvacsora.


Érdekes műfaj a sauvignon blanc: egyszerre bohókás, játékos, ugyanakkor sokrétegű, fűszeres, gyümölcsös, frissen kaszált szénaillatú tökéletes fehérbor. Itthon nem annyira elterjedt fajta, tudni kell érteni a nyelvén és a Mátrában bizony hallják, mit súg a szőlő: a hegy körbenapozott lankáin érlelődött fürtökből készült ez a tiszta illatában a bodzavirágra, paprikára, fekete ribiszkére emlékeztető jellegzetes intenzív illatú bor. No de vajon milyen ételt érdemes egy ilyen sokrétű, rendkívül komplex bor mellé fogyasztani?! Mutatjuk!

Grillezett lazac

Az előkészített 0,5 kilogramm lazacunkat sózzuk, borsozzuk, majd felhevített serpenyőbe tesszük és a kevés olajon megsütjük. Fontos, hogy ezt a folyamatot mindig a bőrös felével kezdjük - mert ez tartja egyben a halat -, ha az megsült, fordítsuk meg.

sliced salmon meat on boardPhoto by Janeris Marte on Unsplash

Míg a lazac sül, addig a 10 dekagramm vajat és egy citrom levét, valamint reszelt héját összekeverjük, majd az ebből kapott elegyet a tűzről lehúzott halra öntjük, lefedve néhány percig állni hagyjuk.

Az elkészült lazacunkat grillzöldséggel tálaljuk, a Bárdos Pincészet sauvignon blanc-ját pedig 10-12 fokosra hűtve fogyasztjuk mellé.

Egy közösség, ahol a bor és gasztronómia szerelmesei havidíjas rendszer keretében kedvező áron juthatnak termékekhez, szolgáltatásokhoz, exkluzív szórakoztató és edukatív tartalmakhoz, amelynek hátterét a VinCE szakmai csapata biztosítja. Ha szeretnél a klub tagja lenni, kattints az alábbi linkre.


A figyelmetekbe ajánljuk