Csokoládé, könyv, játék – tárgyak, amelyeket a boldogság jár körül

Egy közös pillanat, egy régen látott barát, egy jó olvasnivaló vagy épp a kedvenc csokoládénk. A boldogság számtalan formában, a legkülönbözőbb helyeken bukkanhat fel előttünk. Ezekből gyűjtöttünk most össze ötöt.A csokoládéválogatás

fortnumandmason.com

Endorfin, vagyis boldogsághormon szabadul fel a testünkben csokoládé fogyasztása közben. És gondoljunk csak bele: vajon mi történik akkor, ha nemcsak valami polcról lekapott márkát, hanem épp kedvencünket tudjuk újfent megkóstolni. Ilyen csokoládé lehet például a Fortnum Mason csokiválogatása, melynek teljesmértékben újrahasznosítható dobozában összesen háromféle csokoládéval találkozhatunk: a 71%-os csokoládétartalmúban felfedezhetjük a bogyósgyümölcsök fanyarságát, a 85%-os verzióban a füge összetett ízét, ha pedig valami igazán különlegesre vágyunk, megkóstolhatjuk a 100%-os verziót is, melyben megtaláljuk a sós, lágy tanninos és könnyű gyümölcsös jelleget.

Ár: 7 500 Ft

A játék

amara.com

Köszöntsd a boldog szálloda kilenc lakóját! A Tender Leaf Happy Folk Hotel masszív fából készült és teljesen műanyagmentes babái csak arra várnak, hogy gyermekeid társaságában játssz velük pár órát. A kisbabák közül mindenki saját rekesszel (vagy ha úgy vesszük, hotelszobával) rendelkezik. A szálloda 19,5 centiméter széles, 25 centiméter magas, mélysége pedig 6 centiméter. Hároméves kortól ajánlott.

Ár: 21 400 Ft

A boldogság lapszám

Hamu és Gyémánt magazin már az újságárusoknál!Hamu és Gyémánt

A boldogságnak ezer arca van, és mindenkinek máskor, más formában jelenik meg. Erről a szövevényes és sokszínű fogalomról kérdeztük Beck Zoltánt, Dolák-Saly Róbertet, Juhász Annát és Tombor Nellit a Hamu és Gyémánt magazin aktuális, boldogság tematikájú lapszámában. Emellett egy neurológus és egy pszichológus segítségével tudományos alapossággal is körüljártuk az első ránézésre megfoghatatlannak tűnő témát.

Az olajak

madebyzen.com

Tudósok már többször bebizonyították, hogy egy-egy illat – csak úgy, mint a csokoládéfogyasztás – szintén képes endorfin termelni szervezetünkben. Pontosan ezért ajánlott stresszesebb napjainkon meggyújtani egy illatgyertyát, vagy csepegtetni pár csepp illóolajat párologtatónkba. Utóbbihoz kiváló választás a MADE BY ZEN által piacra dobott Luxury Purity Blend ajándékcsomag, melyben összesen három nyugtató hatású olajat találunk.

Ár: 10 500 Ft

A boldogságatlasz

zama.hu

Szinte mindannyiunk életében eljön az a pillanat, amikor azt érezzük, megrekedtünk, a boldogság messze jár, és nem tudjuk, merre induljunk. Ilyenkor érdemes újabb inspirációkat találunk, amely akár egy könyvből is érkezhet: Helen Russell Boldogságatlasz című kötetében 30 nemzet boldogságreceptjét mutatja be, és segít, hogy mindenki megtalálja a száméra legmegfelelőbbet az örömteli mindennapokhoz.

Ár: 3325 Ft

A figyelmetekbe ajánljuk