A BMW i3 és i8 elektromos autók
BMW

A BMW elektromos autói között mindenki talál magának kedvencet

Városba való kis kompakt vagy tekinteteket vonzó szupersport: a BMW jövőbe mutató elektromos modelljei mindazok számára készülnek, akiknek a német autógyártóhoz hasonlóan fontos a fenntarthatóság. (x)

Hét éve a jövő útján

A BMW i3 egyfajta fenntarthatósági szimbólum is, hiszen a teljes gyártási folyamatot a fenntarthatóság jellemzi, így az egyedi karbonkarosszériás modell például gyártása során csak megújuló energiát használ, illetve maga az autó is számos területen reciklált anyagokból építkezik. Kevés olyan modell létezik a piacon, mely hét évvel ezelőtti bemutatója óta még ma is modernnek, előremutatónak hat, illetve értékesítése ma is folyamatosan emelkedő tendenciát mutat.

Ma már a harmadik akkumulátor-generációt hordozza a lemezek alatt, 170 lóerős i3 és 184 lóerős sportos i3S kivitelben létezik.

A modell bizonyos technológiai elemei számos egyéb hagyományos BMW-ben is megjelentek, illetve a márka „i" betűt szimbolizáló innovációs laborként egy sor plug-in hibrid és elektromos modell útját jelölte ki.

BMW i3

BMW

Díjnyertes sportautók

Az i3 után nem sokkal debütáló BMW i8-as plug-in hibrid szupersportautó is szép sikereket hozott, melyből Coupé és Roadster kivitel is készült. A BMW i3 és i8 modellek jelenleg is az autóipar legtöbb szakmai díját elnyert típusai, több mint 50 elismerést gyűjtöttek be idáig.

Fenntartható sorozat

BMW elektromos aut\u00f3k

BMW

Az i3 és i8 modellek mellett az iparág legszélesebb konnektorról tölthető palettáját építette ki a BMW Group az elmúlt évek alatt: a BMW és a MINI jelenleg 12 ilyen típust kínál, a BMW 225xe, 330e, 530e, 745e, X3 30e, X5 45e, MINI Cooper SE, Countryman Cooper SE ALL4 modelleket további újdonságok követnek idén. Érkezik az első plug-in hibrid Touring a 330e, az X1 és X2 25e, valamint a teljesen elektromos iX3 modellek is. 2021-ben a BMW i4 és iNEXT elektromos modellek is megjelennek, illetve számos egyéb konnektoros modell, mellyel 2023-ra már 25 db elektromos vagy plug-in hibrid BMW és MINI modellt fog kínálni a vállalat a fenntarthatóság és az elérhető legalacsonyabb károsanyag-kibocsátás elve mentén.


A figyelmetekbe ajánljuk