Itt a tavasz: 3+1 hétvégi biciklitúra Budapest és környékén
Lassan, de biztosan tényleg beköszönt a tavasz: ez a lengébb öltözet mellett azt is jelenti, hogy itt az ideje elővenni a régen használt bringákat, és – a megfelelő biztonsági előírások betartása mellett – kimozdulni otthonról.

A koronavírus-járvány a szabadidős tevékenységeinkre és a sporttal töltött időnkre is hatással van. A bezárások következtében az utazási lehetőségeink minimálisra csökkentek, és a testmozgást is máshogyan kell megoldani az eddig megszokottól. Arról viszont nincs vita, hogy a lassan fél éve tartó szigor fizikális és mentális szempontból is megterheli az embert, pláne a tavasz beköszöntével.

Ezért is gyűjtöttünk most össze pár biciklitúrát Budapest és környékéről, ahova érdemes ellátogatni a hétvégén, hogy pár órára kizökkenjünk a monoton helyzetünkből.

Csepel-sziget kincsei

Még most is aránylag kevesen tudnak a Csepel-sziget kincseiről, amik egy biciklitúra alatt könnyen felfedezhetők. Az interneten számos vadregényes túraútvonal megtalálható különböző nehézségi szinteken. Csepelről sokaknak nem a gyönyörű természeti adottságai jutnak először eszébe – a bicajtúrán könnyen meglepődhetünk.

Szentendre 

Egyértelműen a legnépszerűbb Budapest környéki útvonal. Nem véletlen: a várossal nem lehet betelni, és az odavezető út is pazar. A Duna partján haladhatunk végig, keresztül a Római-parton és a Lupa-tót is érinti, amik kiváló helyszínek akár egy könnyed piknik erejére.

Szentendre pedig önmagáért beszél.

Margitsziget 

Ismét egy klasszikus. Rövid, szép és megnyugtató. A rengeteg szabad térnek köszönhetően a biztonságos távolságtartás is megvalósítható, ezért bátran ajánlunk két bringázás közben egy nagy közös ebédet a családunkkal, barátainkkal.

+1: Belváros

Ugyan nem a legcsendesebb és a legzöldebb, viszont világviszonylatban is vetekszik a legszebbekkel. Budapest belvárosát és hangulatát érdemes kiélvezni egy kerékpártúra közben, ahol a városi panorámára mellett érdemes felfedezni olyan utakat, épületeket, helyszíneket, amikkel eddig még nem volt alkalmunk találkozni.

A figyelmetekbe ajánljuk