Ben Affleck egy filmklasszikus forgatásáról készít filmet

Ben Affleck a 2016-os Az éjszaka törvénye óta leginkább színészi karrierjére koncentrált. Most viszont újra visszatér a rendezéshez.


A Deadline információ szerint Ben Affleck aláírt íróként és rendezőként következő projektjéhez, aminek The Big Goodbye lesz a címe és Sam Wasson The Big Goodbye: Chinatown and the Last Years of Hollywood című művén alapul. A könyv Roman Polanski és Robert Towne klasszikusának, a Kínai negyednek az elkészülését taglalja.

A Kínai negyed egy emblematikus filmje az Új Hollywoodnak nevezett korszaknak, amikor a 60-as évek végére majdnem összeomló Hollywoodot európai modernista filmek által inspirált rendezők egy új generációja gyakorlatilag feltámasztotta hamvaiból. Ugyanakkor a Kínai negyed egyike az utolsó filmeknek ebből a szerzői filmes érából, aminek helyét szép lassan átvette a ma ismert blockbuster szisztéma.

A film szereposztásáról egyelőre még nincs hír, így nem tudni azt sem, hogy Affleck szerepelni fog-e filmjében, vagy marad a kamera másik oldalán. Ugyanakkor valószínűleg sok nagy nevet fog vonzani a lehetőség, hogy egy filmben eljátszhatja a fiatal Jack Nicholsont vagy Faye Dunaway-t.

A figyelmetekbe ajánljuk