A sövénylabirintusok bajorországi mesterei hozták össze a nem mindennapi látványosságot. Videó!


1770. december 17-én keresztelték meg Ludwig van Beethovent, ennyit tudunk biztosan a születése körüli időkről. Ezért úgy tartjuk számon, idén 250 éve született a világtörténelem egyik legnagyobb muzsikusa – 2020 így jubileumi év lett.

Az ünnep egyik legkülönlegesebb megnyilvánulása a bajorországi Utting am Ammersee mellett látható: Beethoven portréját egy kukoricával és kenderrel tarkított napraforgómezőben alakították ki.

Így mindjárt egy hatalmas labirintust is összehoztak a helyi farmerek: itt nemcsak el lehet tévedni, de el is lehet mélyedni a géniusz életében és zenéjében a tájékoztató táblákkal. Sőt egy keresőjáték is vár a látogatókra.

Corinne és Uli Ernst, vagyis az alkotók 21 esztendeje minden évben egy-egy sövénylabirintussal gazdagítják a tájat. A Beethoven-portrén februárban kezdtek dolgozni, nyárra lett tökéletes. Szeptember végéig várja a vendégeket.


Friss

Kiderült, mi okozza az északi fényt

Bár az északi fény a világ talán leglátványosabb természeti jelensége, kialakulásának okával eddig nem voltak teljesen tisztában a tudósok. Egy frissen közölt tanulmányban viszont úgy tűnik, sikerült leírni, hogy mitől alakulnak ki az északi égbolton megjelenő kék, zöld és lila hullámzások.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Hamu és Gyémánt

Napindító gondolat – 06.14.

Hétfő reggel Jaoquin Phoenix gondolatait idézzük, aki a kitartás fontosságára hívja fel a figyelmünket.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Az igazi nyári frissítő – hideg gyümölcsleves recept

Ha még nem próbáltad, itt az ideje elkészítened ezt a bársonyos, hűsítő gyümölcslevest!

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk