Egy versenypálya nappal.

A luxusgép akár 164 ezer dollárt is érhet a jövő hónapban megrendezésre kerülő árverésen.


Képzeld el, hogy akkor versenyezhetsz álmaid szuperautójával a Nürburgringen, amikor csak akarsz. Ez hamarosan (virtuális) valósággá válhat annak a szerencsés gyűjtőnek, aki lecsap a Pininfarina high-tech vezetési szimulátorára egy nemsokára megrendezendő árverésen – írja a RobbReport.

A The Classic Car Trust (TCCT) közreműködésével létrehozott Leggenda eClassic szimulátort tavaly mutatták be a Pininfarina 90. évfordulója alkalmából. A futurisztikus gép szeptember 17-én kerül kalapács alá az RM Sotheby's St. Moritz-i árverésén, ahol a becslések szerint 120 000 és 150 000 svájci frank (36 000 000 és 50 000 000 forint) közötti összegre számítanak.

Ez a bizonyos szimulátor az első a kilenc közül, amelyeket a Pininfarina olaszországi Cambianóban található gyárában kézzel készítettek. Célja, hogy megismételje azt az izgalmat, amit egy ritka szuperautó vezetése okoz a világ legikonikusabb pályáin. És a Pininfarina-klasszikusok elegáns európai stílusának köszönhetően a külseje is megfelel.

A szimulátor formatervét a híres Cisitalia 202-es ihlette. Ez a kétüléses grand tourer az 1940-es évekből olyan nagy hatással volt a háború utáni autótervezésre, hogy 1951-ben a Museum of Modern Art "Nyolc autó" című, mérföldkőnek számító kiállításán is bemutatták. 1972-ben a MoMA az első autó volt, amelyet a művészeti múzeum állandó gyűjteményébe vettek fel.

Íme egy videó egy azonos típusú szimulátorról:

A Pininfarina aprólékos szabványai szerint készült. A pazar utastér gazdag, dohányszínű bőrrel van bevonva, és kényelmes, vödrös ülésekkel van felszerelve, amelyek órákon át tartó vezetést is kibírnak. A szimulátor a valódi autóhoz hasonlóan fából készült kormánykerékkel, kézi váltóval és három pedállal van felszerelve. A műszerfalra még egy régi Hanhart kronométert is szereltek.

Vitathatatlanul a legfontosabb jellemzője a nagy felbontású Dell monitor, amely a vezető számára még magával ragadóbb élményt nyújt. Ezen keresztül olyan világhírű versenypályákat fedezhet fel, mint Spa, Brands Hatch és Monza, valamint hegymászást imitáló szerpentines alpesi utakat.

Magán a szimulátoron kívül a TCCT beolvassa és virtuálisan újraalkotja az új tulajdonos által kiválasztott klasszikus autót. Ez azt jelenti, hogy a való életből választhatsz egy különleges járgányt a digitális garázsodba. Az leendő tulajdonos három évig hozzáférést kap az eClassic Clubhoz is, amelyen keresztül részt vehet edzéseken, versenyeken vagy informális csoportos vezetéseken.

A figyelmetekbe ajánljuk