Arcszkenner segítségével tesztelnek Abu-Dzabiban
Újabb koronavírus-teszt jelent meg, amelyhez nem kell sem vérvizsgálat, sem PCR-teszt.

Az EDE Kutatóintézet kifejlesztett egy olyan speciális arcszkennert, amely másodperceken belül kimutatja a fertőzést pusztán az alany arcából.

Az eszköz rendkívül hatékonynak bizonyult az előzetes tesztek során: húszezer résztvevőből 90 százalékos hatékonyságot értek el a kutatók. A héten pedig már Abu-Dzabi olyan forgalmas helyszínein kezdik el használni, mint a repülőterek vagy bevásárlóközpontok.

Maga az arcszkenner egy kamerával és egy telefonos alkalmazással van ellátva, és az elektromágneses hullámok mérésével azonosítja a potenciális koronavírus-fertőzöttet. Az elektromágneses hullámok értékeit befolyásolják a vírus RNS-részecskéi, amikor az emberi testbe kerül.

A gyakorlatban ez úgy néz ki, hogy az arcszkennert öt méterre helyezik el az alanytól, majd egy rövid arcelemzés után az eszköz színekkel jelzi a tesztet végző telefonjára, hogy a vizsgált személy fertőzött-e. A zöld a negatív, a piros pedig a pozitív. Ha piros értéket mutat a szkenner, a fertőzött személyt nem engedik be az országba, és 24 órán belül köteles PCR-tesztet csináltatnia.

(hvg.hu)


Related Articles Around the Web
A figyelmetekbe ajánljuk