person inside Apple bulding

Csak emlékeztető oltással lehet dolgozni az Apple-nél

Ezzel az Apple is csatlakozik több nagy céghez, akik kötelezik dolgozóikat a harmadik oltás felvételére.


Kiszivárgott belső levelezések alapján az Apple közölte dolgozóival, hogy épületeiben és üzleteiben a dolgozók hamarosan csak akkor léphetnek be, amennyiben megkapták a harmadik, emlékeztető koronavírus-védőoltást is. A dolgozók négy hetet kapnak rá, hogy pótolják, amennyiben nem tették eddig meg. Amennyiben ezidő alatt nem sikerül, úgy rendszeresen tesztelniük kell, és csak negatív teszttel állhatnak munkába.

Ha a belső e-mail pontos, akkor az Apple csatlakozik a Facebookot, a WhatsAppot és az Instagramot is tulajdonló Metához. A cég ugyanis nemrég közölte, hogy az irodáikba mostantól csak azok az oltásra jogosult dolgozói léphetnek be, akik igazolni tudják oltottságukat. Azt nem tudni, hogy a Google kötelezi-e az emlékeztető oltást, de közölték, hogy megkövetelik a negatív PCR-tesztet.

Ugyanakkor nem mindegyik cég a kötelezés híve, az Amazon ugyanis inkább a motivációban hisz. Azok a dolgozók, akik úgy döntenek, hogy a Covid-oltásukat is felveszik, azok kapnak a cégtől 40 dollárt, vagyis nagyjából 12 ezer forintnak megfelelő jutalmat. Emellett pedig egy plusz fizetetlen szabadnap is jár cserébe nekik, amit kivehetnek. Ez utóbbi már kevésbé hangzik jól, de rosszul biztos nem jön senkinek, ha van.

(Forrás: Gizmodo)


A figyelmetekbe ajánljuk