Robin Hood szobra Nottinghamben.

Nottingham város vezetése úgy döntött, hogy egy új városközpontot hoznak létre egy lebontott pláza helyén, ami reményeik szerint új életet lehel a helyi turizmusba.


A COVID-19 kitörését követően Nottingham városa felkérte a Heatherwick Studiót, hogy tervezze újra a részben lebontott Broadmarsh bevásárlóközpontot. A csapat nemrégiben bemutatta a 20 hektáros projekt első látványterveit, a fejlesztés során pedig a bevásárlóközpont elhagyott vázát megőrzik és újrahasznosítják. A projekt új életet lehel a város egyedülálló hálózatába, fellendítve ezzel a turizmust és a terület világörökségi státuszát.

A mesterterv időszerű volt, mivel az online kiskereskedelem növekedése nagyon megviselte a hagyományos üzleteket. A javasolt fejlesztés várhatóan 6000 munkahelyet, több mint 400 000 négyzetméternyi kereskedelmi és üzleti területet, valamint 750 új lakást teremt.

A terv középpontjában egy úgynevezett „zöld szív” létrehozása áll. Ez a vadon élő állatokban gazdag zöldterület áthatja majd az egész környéket.

A Heatherwick Studio 750 új lakást szeretne építeni mindössze néhány méterre a híres Robin Hood szobortól, amely a nottinghami várra néz majd fel. Ezek a vasútállomástól gyalogosan is megközelíthető helyen, a város szívében található, elsőrangú apartmanok lesznek. Eközben új kereskedelmi és vegyes használatú épületek fogják a város növekedését elősegíteni. Ezek a magas színvonalú üzleti és irodahelyiségek több mint 3000 munkavállaló befogadására lesznek alkalmasak.

Forrás: Designboom

A figyelmetekbe ajánljuk