Robin Hood szobra Nottinghamben.

Robin Hood szobra Nottinghamben.

Menő városközpontot hoznak létre egy lebontott plázából Angliában

Nottingham város vezetése úgy döntött, hogy egy új városközpontot hoznak létre egy lebontott pláza helyén, ami reményeik szerint új életet lehel a helyi turizmusba.


A COVID-19 kitörését követően Nottingham városa felkérte a Heatherwick Studiót, hogy tervezze újra a részben lebontott Broadmarsh bevásárlóközpontot. A csapat nemrégiben bemutatta a 20 hektáros projekt első látványterveit, a fejlesztés során pedig a bevásárlóközpont elhagyott vázát megőrzik és újrahasznosítják. A projekt új életet lehel a város egyedülálló hálózatába, fellendítve ezzel a turizmust és a terület világörökségi státuszát.

A mesterterv időszerű volt, mivel az online kiskereskedelem növekedése nagyon megviselte a hagyományos üzleteket. A javasolt fejlesztés várhatóan 6000 munkahelyet, több mint 400 000 négyzetméternyi kereskedelmi és üzleti területet, valamint 750 új lakást teremt.

A terv középpontjában egy úgynevezett „zöld szív” létrehozása áll. Ez a vadon élő állatokban gazdag zöldterület áthatja majd az egész környéket.

A Heatherwick Studio 750 új lakást szeretne építeni mindössze néhány méterre a híres Robin Hood szobortól, amely a nottinghami várra néz majd fel. Ezek a vasútállomástól gyalogosan is megközelíthető helyen, a város szívében található, elsőrangú apartmanok lesznek. Eközben új kereskedelmi és vegyes használatú épületek fogják a város növekedését elősegíteni. Ezek a magas színvonalú üzleti és irodahelyiségek több mint 3000 munkavállaló befogadására lesznek alkalmasak.

Forrás: Designboom

A figyelmetekbe ajánljuk