Nem az olaszországi Velence az egyetlen település, amelyet vízre építettek. Cikkünkben öt meseszerű vízi várost mutatunk be a világ minden tájáról.

Ismerünk föld alatti és hegyen épült városokat, de akadnak olyanok is, amelyek a víztől hódították el a területüket – ezekből szemezgettünk.

Velence, Olaszország

8k Video Ultra HD view of the city of Venice on 8k and 4k Resolution TVs in Italy. These shots were taken at the original 8K UHD ...

Venice Italy in 8K Ultra HD

Lássuk be, elsőként mindenkinek Velence ugrik be a témában, és a mi listánk sem lehetne teljes a világ egyik leglátogatottabb városa nélkül. Már a 6. században elkezdtek benépesülni a mai Velence lagúnái, elsősorban a barbárok inváziója elől menekültek ide a környező települések lakói. Az évszázadok során cölöpök tízezreit verték a talajba, melyeken aztán olyan építészeti csodákat húztak fel, mint amilyen a Szent Márk-székesegyház, a Dózsepalota vagy a Sóhajok hídja.

Giethoorn, Hollandia

Complete tour of Giethoorn, the pictureque waterway village in The Netherlands. This video includes Binaural Audio . Put on ...

Giethoorn 'Venice Of The 🇳🇱 Netherlands' [8K HDR] Walking Tour

Több hollandiai város, így például Amszterdam is híres csatornáiról, mi azonban most egy kevésbé ismert települést, Giethoornt mutatjuk be. Egy vallási irányzat képviselői, a flagellánsok alapították a falut a középkorban, miután el kellett menekülniük Dél-Európából. A házakat csatornarendszer, illetve 176 híd köti össze egymással. A település az utóbbi évtizedekben népszerű úti cél lett, a turisták előszeretettel csónakáznak a szebbnél szebb épületek között. A csatornák gyakran befagynak a tél folyamán, így olyankor korcsolyán közlekednek az emberek.

Ez is érdekelhet: Autósok kizárva! 4 város, ahol nem lehet autót vezetni

Bruges, Belgium

Bruges is the capital and largest city of the province of West Flanders in the Flemish Region of Belgium. Along with a few other ...

Bruges in 4K

Nemcsak Hollandiában, de Belgiumban is sok olyan település van, ahol a víz az úr. Bruges (flamandul Brugge) is ilyen, ahogy azt jól tudja mindenki, aki látta az Erőszakik című filmet.

„Észak Velencéje” valaha virágzó kereskedelmi központ volt, a csatornák is azért épültek, hogy biztosítva legyen az összeköttetés az Északi-tengerrel. A középkori városmag a mai napig kifogástalan állapotban van, így bőven van mit néznünk hajókázás közben.

Fort Lauderdale, Amerikai Egyesült Államok

Contact: tappchannel4@gmail.com If you like the music in my videos you can license them at those websites... Also you can get ...

Fort Lauderdale, Florida | 4K Drone Video

„Észak Velencéje” után következzék „Amerika Velencéje”, a Florida állambeli Fort Lauderdale. A területet évezredekig indiánok lakták, később katonai erődítmény volt itt (innen ered a település neve), a nagyszabású fejlesztések azonban csak a 20. században kezdődtek. A csatornákkal átszőtt város ma már rendkívül népszerű úti célnak számít a turisták körében, akik közül sokan jachttal látogatnak ide. Fort Lauderdale fényűző éjszakai életéről is ismert.

Ezt is figyelmedbe ajánljuk: Egyelőre a tudósok sem értik, mitől pusztulnak tömegesen a nagy fűrészesráják

Szucsou, Kína

After traveling to China for two weeks I finally got around to working on this video for the Suzhou tourism board. Huge shoutout to ...

Visit Suzhou China

Szucsou városa Kelet-Kínában, a Jangce deltájánál, Sanghaj közelében található. Mára sokmilliós metropolisszá vált a település, de óvárosa gazdag történelmi múlttal bír. Szucsout megszámlálhatatlan csatorna szövi át, melyek közül a legrégibbek több mint kétezer éve épültek. A lakosok közlekedését sok száz híd könnyíti meg – egyszer azt is kiszámolták, hogy egységnyi területre több híd jut Szucsouban, mint Velencében.